Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama o sankcijama

Da, Putina je ovo zasigurno zabrinulo...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama rekao je da Rusija može očekivati nove sankcije ako pojača potporu separatistima na istoku Ukrajine.

'Dosljedno sam govorio da će Rusija svaki put kad poduzme ovakve korake s ciljem da destabilizira Ukrajinu i povrijedi njezinu suverenost, snositi posljedice', upozorio je Barack Obama u razgovoru za televiziju CBS.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Obama je za ukrajinsku krizu otvoreno optužio Moskvu, uoči susreta u Ženevi na kojemu će Rusija, Ukrajina, Sjedinjene Države i Europska unija pokušati razriješiti sadašnju pat-poziciju.

Obama i Putin obavili 'iskren i izravan' telefonski razgovor

Američki dužnosnici su rekli da su spremni uvesti Rusiji nove sankcije ako sastanak u Ženevi ne donese bitniji napredak, prenosi Reuters.

Predsjednik Obama je rekao kako vjeruje da Rusija nije zainteresirana za vojni sukob s SAD-om koji je vojno nadmoćniji. 'Ne želimo rat', rekao je. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene