Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Konjska snaga'

Nijemci su lani radili najviše od 1992.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznato je da su Nijemci radišni, a prošle su godine bili posebno radno aktivni.

Njemački radnici upisali su prošle godine najviše radnih sati od 1992., pokazalo je izvješće Njemačkog istraživačkog instituta posvećeno tržištu rada i radnim mjestima.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić IMA LI NADE? Poslodavci traže rasterećenje troška rada, Marić objasnio: ''Ključne su dvije stvari'' Slika nije dostupna RADNIČKA PRAVA Sindikati otkrili planove za proslavu 1. maja: "Za Hrvatsku zadovoljnih radnika"

Nijemci su prošle godine ostvarili 58,5 milijardi radnih sati, što je 1,5 posto više nego 2013., kaže se u izvješću. Rekordna je bila 1992. s 59,9 milijardi radnih sati.

Unatoč upitnoj slici njemačkog ekonomskog rasta u 2014., broj radnih sati značajno se povećao, rekao je vodeći istraživač IAB-a Enzo Weber.

"Tržište rada ostaje 'konjska snaga' njemačke ekonomije", rekao je Weber.

Imaju razvijene ekonomije, ali jednu veliku razliku...

Jedan od razloga za rast u broju radnih sati je povećanje prekovremenog rada, kazao je Weber. U prosjeku je njemački radnik imao 21,1 sat plaćenog prekovremenog prošle godine, što je jedan sat više nego godinu prije. Neplaćeni prekovremeni sati bili su u prosjeku 27,8 sati po radniku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene