Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 16 mrtvih

Nezapamćena oluja uništila domove, odnijela mostove i iskopala lijes iz groblja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplava je ulice u Houstonu pretvorila u rijeke. U Teksasu i Oklahomi poginulo je najmanje 16 osoba, a broj će vjerojatno biti i veći jer se mnogi vode kao nestali.

Prolomi oblaka i oluja ubili su najmanje 16 osoba u Teksasu i Oklahomi, uključujući i četiri u Houstonu, četvrtom najnaseljenijem američkome gradu u kojem je poplava ulice pretvorila u rijeke, izjavili su dužnosnici u utorak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udari 270 do 300 kmh RAZORAN TORNADO istrgnuo kolica s djetetom iz majčinih ruku - beba nestala Slika nije dostupna Među nestalima i djeca POPLAVE OSTAVILE PUSTOŠ - Odnijele nekoliko stotina kuća, četvero mrtvih

Broj poginulih bit će vjerojatno i veći s obzirom na brojne osobe koje se vode kao nestale nakon oluje koja je Teksas pogodila tijekom Memorial Day vikenda (Dan palih), uzrokujući nezapamćenu poplavu koja je uništila stotine domova, odnijela mostove, pa čak i iskopala lijes iz groblja u Houstonu.

RAZORAN TORNADO istrgnuo kolica s djetetom iz majčinih ruku - beba nestala

Dvoje mrtvih u Houston pronađeno je u svojim automobilima te dvoje u močvari. Više od tisuću vozila je potopljeno te građani umjesto njih koriste bicikle, kajake i daske za surfanje kako bi se kretali poplavljenim ulicama. Upućeno je više od tisuću poziva u pomoć, a vatrogasci su u čamcima na sigurno prevezli oko 500 osoba.

U Oklahomi je šest osoba poginulo u incidentima povezanima s vremenskim neprilikama, potvrdile su zdravstvene službe.

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je izjavio kako je teksaškom guverneru Gregu Abbottu potvrdio da može računati na pomoć savezne vlade kako bi se država oporavila od poplava.

Abbott je proglasio stanje katastrofe u 40-ak teksaških županija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene