Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zrakoplovu je bilo 155 putnika i 7 članova posade

Zrakoplovu ni traga - Potraga obustavljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nema ni najmanje naznaka gdje je nestao zrakoplov kompanije AirAsia.

Potraga za nestalim zrakoplovom obustavljena je zbog mraka, a nastavit će se u ponedjeljak rano ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno Greška na zrakoplovu Sve više slučajeva Otvorena kaznena istraga o avionu koji je ostao bez komada trupa u zraku

Traganje spasiocima otežava i loše vrijeme, no potraga će se nastaviti najkasnije u 7 sati ujutro u ponedjeljak po lokalnom vremenu ili još ranije ako to dozvole vremenski uvjeti, izvijestilo je indonezijsko ministarstvo prometa.

U potrazi sudjeluje i malezija, a pomoć su ponudile Australija i Singapur.

Jednostavno nestao

Zrakoplov AirAsije, koji je nestao u nedjelju ujutro na letu iz indonezijskog grada Surabaye prema Singapuru, nije poslao nikakav poziv u pomoć, kazao je dužnosnik indonezijskog ministarstva prometa Joko Muryo Atmodjo.

Zrakoplov je u nedjelju izgubio kontakt s kontrolom leta nakon što je zatražio dozvolu da poveća visinu leta kako bi izbjegao oblake.

Zrakoplov na letu QZ 8501 izgubio je kontakt s kontrolnim tornjem u Džakarti u 6,17 sati po lokalnom vremenu, odnosno 17 minuta iza ponoći po srednjoeuropskom.

Riječ je o zrakoplovu Airbus 320-200, sa 155 ukrcanih putnika i sedam članova posade u vlasništvu indonezijske tvrtke Air Asia.

"Nakon 50 minuta potrage u 7,08 sati zrakoplov je proglašen nestalim", kazao je ravnatelj zračnog prometa u indonezijskom ministarstvu prometa Atmodjo.

Prema informacijama iz tvrtke i pilot i kopilot su iskusni. Pokrenuta je operacija potrage i spašavanja u kojoj sudjeluju indonezijska mornarica i zračne snage.

Na letu je bilo 157 Indonežana, 3 Koreanca te po jedan Singapurac, Britanac i Malezijac. Zrakoplov je trebao sletjeti u Singapur oko 1,30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Singapurska zračna luka na svojim internetskim stranicama za taj let navela je da "kasni". Niskotarifna indonezijska zrakoplovna tvrtka AirAsia u 49-postotnom je vlasništvu malezijske tvrtke Air Asia. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene