Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planina bijele glave

Nasmijan i s vjetrom u kosi: Kim Jong Un je 'jači od nuklearnog oružja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Jong Un opet se predstavlja kao uzor svojim vojnicima. Navodno se popeo na najvišu planinu u zemlji. Navodno.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-Un popeo se na najvišu planinu u zemlji zahtijevajući od pripadnika svoje narodne vojske da učine isto u korist mentalne energije, izvijestili su u nedjelju službeni mediji.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Fotografija Kim Jong-Una prikazuje ga nasmiješenog na snježnom vrhu planine Paekdu San, u zoru.

"Uspon na Paekdu pruža dragocjenu mentalnu snagu, moćniju od nuklearnog oružja", kazao je Kim kojeg citira dnevnik Rodong.

Nitko kao Kim Jong Un

Paekdu San vulkanska je planina na granici Kine i Sjeverne Koreje. Paekdu je najveća planina u planinskom lancu Čangbai na sjeveru i lanca Paekdudaegan na jugu. Paekdu je također najviša planina u Koreji. Visoka je 2.744 m. Naziv Paekdu u prijevodu znači "planina bijele glave". Na vrhu planine nalazi se kratersko jezero koje se zove Rajsko jezero.

Paekdu Sjevernokorejci smatraju svetim jer je osnivač zemlje Kim Il-Sung, djed Kim Jong-Una, ondje postavio logor protujapanske gerile u vrijeme japanske kolonizacije Koreje.

Službena povijest režima tvrdi da je otac Jong-Una, Kim Jong-Il, kojega je naslijedio kad je ovaj umro u prosincu 2011., rođen na toj planini 1942. dok brojni povjesničari kažu da je rođen u Rusiji. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene