Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač snimio pokolj

Istražitelji strahuju od 7-minutnog videa koji bi se mogao pojaviti na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji nisu sigurni je li terorist uspio poslati snimku masakra prije nego što ga je policija ubila.

Terorist koji je početkom mjeseca u pariškoj trgovini košer hranom ubio četvero ljudi snimio je masakr, otkrio je izvor iz američkih obavještajnih službi, a prenosi CNN.

Informaciju je potvrdio izvještaj novinara Erica Pelletiera koji prati rad tajnih službi za francuski magazin L'Express. Napisao je kako je Amedy Coulibaly snimio video napada u trajanju od sedam minuta. U snimljenom materijalu su i trenuci kada je ubio taoce.

Novinar je, citirajući izvor blizak istrazi, izvijestio kako je Coulibaly mogao koristiti računalo koje se nalazilo u trgovini kako bi e-mailom poslao kopiju snimke prije nego ga je ubila policija. Napadač je na grudima nosio GoPro kameru. Snimke su pregledali istražitelji koji strahuju da bi se video mogao pojaviti na internetu.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Slika nije dostupna Uhitili ga u Francuskoj Poznati norveški glazbenik planirao teroristički napad po uzoru na Breivika?

Džihadisti prije smrti zvali TV: 'Zajedno smo planirali napade'

Nekoliko svjedoka kazalo je kako se Coulibaly pokušavao spojiti na internet tijekom talačke krize, no nije uspio. Zatim je isto pokušao na drugom računalu te prisilio jednog od talaca da mu pomogne. U računalo je stavio memorijsku karticu te je, prema riječima svjedoka, nešto radio sa dokumentima na kartici. Što točno, istražitelji ili nisu otkrili ili to još uvijek drže za sebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene