Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u SAD-u

Pozvali ih da se sklone na viša područja: 'Poplave mogu biti užasne'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeveroistok SAD-a, nakon snježne oluje koja je ovog tjedna odnijela 13 života, priprema se u nedjelju za poplave uz najavljeno zatopljenje koje će otopiti snijeg.

Prema državnoj hidrometeorološkoj službi snijeg u najteže pogođenim područjima sadrži 10 do 15 centimetara vode. Zapadni dio države New York a posebno područje Buffala od srijede zatrpalo je više od dva metra snijega.

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi New York - 2 Podrhtavanje Potres snažno zatresao New York, osjetio se i u okolnim saveznim državama

Očekuje se da će u nedjelju temepratura porasti na deset stupnjeva Celzija te da će nastaviti rasti idućih dana. U prognozi je i kiša.

Američki crveni križ pozvao je ljude da se sklone na viša područja.

VIDEO Palo nekoliko metara snijega, 13 mrtvih: 'Imate preduvjete za srčani udar'

Dužnosnici u New Yorku strahuju da će poplavni val urušiti neke zgrade, a prijeti i urušavanje krovova pod teretom napadaloga snijega.

Guverner države New York Andrew Cuomo kaže: "Ako temperature porastu brzo kao što je najavljeno postoji opasnost od urušavanja zgrada i teških poplava."

"Poplave mogu bit užasne, mislim stvarno užasne. Poplave mogu biti gore od sniježnog nevremena." (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene