Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napadi u Izraelu

SVE VIŠE NAPADA NA SLUČAJNE PROLAZNIKE U četiri incidenta najmanje troje ubijenih, 20 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko je osoba ranjeno u napadu na autobus, te autobusnu stanicu.

13:16 - Izraelska vojska pripćila je kako su se u Gazi na granici s Izraelom okupile stotine palestinskih prosvjednika te bacaju kamenje prema izraelskim pozicijama. Protiv gomile se koriste 'sredstva za suzbijanje nemira', navodi vojska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

11:15 - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu sazvao je izvanredni sastanak izraelskog kabineta za sigurnost kako bi razgovarali o ovim napadima. Iz ministarstva sigurnosti dolazi informacija da se razmatra uvođenje mjera ograničavanja putovanja u područja istočnog Jeruzalema.

11:02 - Izraelska policija objavila je izvještaj o četiri napada na svoje građane koja su se dogodila danas:

1. Dva napadača u Jeruzalemu izbola su i pucala u ljude u autobusu, pri čemu je jedna osoba poginula, a ozlijeđeno ih je pet. Jednog napadača ubila je policija, a drugi je uhićen.

2. Gotovo u isto vrijeme s navedenim napadom, jedan se napadač automobilom zaletio u autobusnu stanicu u centru Jeruzalema, a potom je počeo nožem bosti pješake. Ubio je najmanje jednu osobu i ranio mnoge.

3. Napadač je ubo i lakše ozlijedio Izraelca na ulici u izraelskom gradu Ra'anana. Uhvatili su ga i pretukli svjedoci. Uhićen je i odveden u bolnicu.

4. Napadač, također u Ra'anana, nožem je izbo nekoliko ljudi.

10:42 - Izraelska medicinska služba priopćila je kako je najmanje dvoje ljudi ubijeno, a 20 ozlijeđeno u nekoliko odvojenih napada u Jeruzalemu.

Policijski glasnogovornik Micky Rosenfeld kazao je kako su dva napadača izbola i pucala u ljude na autobusu te su ulovljeni na mjestu nesreće. Jedna je osoba ubijena.

Gotovo istodobno, dogodio se još jedan napad nožem na autobusnoj stanici u drugom dijelu grada pri čemu je poginula još jedna osoba.

Ovi napadi, plus još dva incidenta s ubodima u izraelskom gradu Raanana, označavaju najozbiljniju seriju napada posljednjih mjeseci.

9:11 - U napadima noževima i pucnjavi u četiri odvojena incidenta, od kojih se jedan dogodio u autobusu, ozlijeđeno je više od 20 osoba, javlja Jerusalem Post.

Policija je izvijestila kako su u jednom incidentu koji se dogodio danas, zatekli dva napadača u autobusu. 'Upucani su i neutralizirani', kazali su u policiji, prenosi BBC.

U drugom incidentu, muškarac je na autobusnoj stanici pregazio troje ljudi, a potom ih izbo nožem. Napadača je upucala policija.

Rano u utorak, Palestianc je nožem ubo Izraleca na autobusnoj stanici u Raanana, sjeverno od Tel Aviva, lakše ga ozlijedivši. Napadača su uhvatili i pretukli svjedoci.

NASILJE NE PRESTAJE U izraelskom zračnom napadu ubijene trudnica i njezina kći (2)

AP javlja kako je jedna osoba u napadima poginula, pretpostavlja se da se radi o jednom od napadača.

CNN javlja kako su se od jučer popodne dogodila četiri napada. Napadači su imali nož i pištolj. Izvori CNN-a tvrde da se radi o 'usamljenim vukovima' pa je teško predvidjeti takve napade.

Ovi napadi, posljednji su u nizu napada koji su se proteklih nekoliko dana dogodili u Jeruzalemu.

U ponedjeljak je izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio da će njegova zemlja izdržati sadašnji val napada nožem na Izraelce i židove kao što je u prošlosti izdržala bombaške napade.

U 13 dana nasilja poginulo je četvero Izraelaca i 24 Palestinaca, uključujući osmero djece, a nemire su djelomično uzrokovali sve brojniji židovski posjeti kompleksu džamije al-Aksa u Jeruzalemu.

Gotovo svakodnevni napadi nožem uzrokovali su zabrinutost da Palestinci možda kreću u novi ustanak, intifadu, kao dokaz frustriranosti mlade generacije zbog neuspjeha palestinskog vodstva, u kojem prevladavaju politički veterani, u ostvarenju palestinske državnosti tijekom mirovnih pregovora koji su 2014. doživjeli slom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene