Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločin koji je uzdrmao Rusiju

Nadzorne kamere koje su mogle snimiti ubojstvo bile su isključene?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Moskve dolaze oprečne informacije o nadzornima kamerama kod Kremlja i postoji li uopće snimka ubojstva Borisa Nemcova.

Sigurnosne kamere koje su mogle snimiti ubojstvo ruskog oporbenog političara Borisa Nemcova bile su isključene u trenutku ubojstva, javljaju ruski mediji, a prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..."

Kamere navodno nisu radile jer su bile na popravku.

Iz Rusije, naime, dolaze oprečne informacije o tome postoji li uopće ikakva snimka ubojstva. Izvor iz ruskog Ministarstva unutarnjih poslova kaže kako nema nikakve snimke nadzornih kamera jer jednostavno nisu radile, prenosi list Kommersant.

Iz Ruske sigurnosne agencije (FSB) kazali su za BBC da kamere nisu ništa snimile jer su u trenutku ubojstva bile usmjerene prema Kremlju. S druge strane, iz uprave grada Moskve pod čijim su nadzorom sve kamere na gradskim ulicama i trgovima poručili su kako su kamere uredno radile i u noći ubojstva.

'Sad ne vidim nikakvih izgleda da Rusija izađe iz Putinove brutalne diktature'

Snimku loše rezolucije koja je navodno zabilježila Nemcovu šetnju preko mosta na kojem je ubijen pustila je televizijska stanica TVC koja je inače pod kontrolom lokalne uprave.

Anu Durickaju, ukrajinski model i Nemecova djevojka koja je bila s njime u trenutku ubojstva, policija još uvijek ispituje i nije joj dozvoljeno napustiti Moskvu.

'Tri dana me u policijskim automobilima voze do komisije za istragu, prate me čuvari. Nisu mi rekli kada će me pustiti ni zašto me uopće drže', kazala je Durickaja u intervjuu za tv kanal Dozhd.

Izjavila je i kako nije vidjela ubojice.

'Nisam ništa vidjela. Okrenula sam se i vidjela samo automobil svijetle boje. Nisam vidjela koje je marke, samo da se udaljava', kazala je manekenka. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene