Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili džihadisti

Džihadisti se povlače u strahu od američkih udara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti Islamske države (IS) su se zbog američkih prijetnja udarima povukli s nekoliko položaja u pokrajini na istoku Sirije koju velikim dijelom drže u svojim rukama, rekli su džihadisti u srijedu.

IS je "počeo napuštati svoje baze i položaje u pokrajini Deir Ezoru", velik dio koje kontrolira ta naoružana ekstremistička skupina, rekao je za AFP Abou Ossama, borac s tog područja.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka

Ossama, s kojim je agencija stupila u vezu putem interneta, rekao je da su "zatvoreni" svi poznati položaji IS-a u Eshari, 60 km istočno od glavnog grada Deir Ezzora.

Džihadisti su napustili i bivšu zgradu pokrajinske vlade u Deir Ezzoru, pretvorenu u najveće IS-ovo skladište oružja u regiji, dodao je.

"U gradu Mayadinu (blizu iračke granice) IS se povukao iz osam baza i ima otvorene samo tri baze", dometnuo je.

"Povlače se (džihadisti) čak s naftnih polja. Evakuirane su obitelji stranih džihadista koje su živjele u stambenim zgradama u blizini", rekao je.

'Mnogi se žale na SAD, ali kad trebaju pomoć, koga zovu? Zovu nas!'

IS koji se u sirijskom sukobu pojavio u proljeće 2013., ove godine se silovito borio sa suparničkim pobunjeničkim i džihadističkim skupinama i potisnuo ih iz naftom bogate pokrajine Deir Ezzora.

Režim Bashara al Assada koji se istodobno bori s pobunjenicima i s IS-om, još nadzire neke sektore u gradu Deir Ezzoru te vojni aerodrom u toj pokrajini.

Džihadisti se povlače nakon prijetnje Washingtona da će proširiti zračne udare koje već izvodi protiv IS-a u Iraku.

Džihadisti su ostali na položajima u Raqqi, najvećem uporištu IS-a u Siriji, rekao je borac koji se iz straha od odmazde skriva pod pseudonimom Fourat al Wafa.

"Baze su još ondje, premda je IS povukao oružje s nekih položaja. No u gradu je IS i dalje prisutan", poručio je putem interneta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene