Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorili je satima u šator

'Liječila sam oboljele, a tretirali su me kao najgoreg kriminalca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Osjećala sam se kao da sam nešto skrivila, a tretirali su me kao najgoreg kriminalca', istaknula je medicinska sestra iz SAD-a po povratku iz Sierra Leonea.

Medicinska sestra Kaci Hickox koja je u Sierra Leoneu brinula za djecu oboljelu od ebole, gledala je kako njezini mali pacijenti umiru od epidemije u kojoj je do sada zaraženo više od 15 tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemija se širi Liberija zatvorila škole, američki volonteri odlaze zbog ebole Slika nije dostupna Ispovijest liječnice 'Samo ih kipuća odijela dijele od smrti koja vreba posvuda'

Sada se ona osjeća ugroženom i poniženom jer je, doputovavši u SAD, završila u karanteni kao prva 'žrtva' nove američke politike prema kojoj medicinsko osoblje po povratku iz zemalja u kojima vlada epidemije ebole mora u karantenu.

'Zabrinuta sam kako će zdravstveni radnici biti tretirani na aerodromima kada kažu da su se brinuli za oboljele u Zapadnoj Africi. Strah me je, da će kao što sam i ja, vidjeti samo neorganiziranost, strah i užasne uvjete izolacije', napisala je Kaci Hickox za Dallas Morning News a prenosi IB Times.

Nakon dva dana putovanja, napokon je doputovala u SAD, bila je, kaže, gladna i žedna, a stavili su je samo u sobu, bez obrazloženja. Čekala je satima, između ispitivanja i mjerenja temperature. Kada su utvrdili da je ima, da je uznemirena i crvena u licu, došlo je osam policijskih vozila sa sirenama i rotirajućim svjetlima te su odveli Hickox u bolnicu u Newarku, gdje je bila smještena u šatoru izvan zgrade. Test na ebolu bio je negativan.

WHO: Više od deset tisuća oboljelih od ebole

'Osjećala sam se kao da sam nešto skrivila, a tretirali su me kao najgoreg kriminalca', istaknula je.

U New Yorku i New Jerseyu je u petak proglašena obavezna izolacija za one koji su bili u izravnom kontaktu s oboljelima od ebole u Gvineji, Liberiji i Sierra Leoneu. Za takve su se mjere u SAD-u odlučili nakon što im je stigao još jedan zaraženi liječnik, Craig Spencer, koji je također s Liječnicima bez granica bio u Zapadnoj Africi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene