Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi rezultati istrage

SATELITSKE SNIMKE OTKRILE: Zrakoplov je drastično promijenio rutu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelitske su slike pokazale kako je zrakoplov skrenuo na jug ranije nego što je trebao.

Malezijski zrakoplov MH370 koji je nestao u ožujku s 239 putnika i članova posade skrenuo je prema jugu nešto ranije nego što je to nalagao plan letenja. To saznanje donekle mijenja područje pretrage, iako je u sredštu potrage i dalje područje oceana nasuprot australske zapadne obale, objavili su u četvrtak australski istražitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Avion, ilustracija Slučaj leta MH370 Ne odustaju od potrage za avionom koji je nestao prije 10 godina: Za pronalazak ostataka nudi se milijunska nagrada

Nastavlja se potraga za letom MH370

Istražitelji su to zaključili pregledom satelitskih podataka koje su obradili u pokušaju pronalaska olupina Boeinga koji je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking.

'Područje pretrage ostaje isto, no neke nove informacije ukazuju da su neke zone malo više južnije sada interesantnije i prioritetnije', kazao je zamjenik australskog premijera Warren Truss.

Zrakoplov je drastično promijenio rutu leta, skrenuvši prvo prema zapadu pa jugu. Usprkos opsežnoj potrazi nije pronađen niti jedan trag nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa u Indijskom oceanu, u vodama zapadne Australije.

Australija i Malezija su potpisale memorandum o narednoj fazi podmorskog pretraživanja koje obuhvaća 60.000 četvornih kilometara. Potragu će voditi nizozemska tvrtka Fugro.

Očekuje se da će trajati godinu dana i koštati 52 milijuna američkih dolara.

(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene