Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 17 godina

'Za cijeli svijet bilo bi najbolje da se moj sin nikad nije rodio, ali ne i za mene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je kao jedan sasvim običan dan. Tog 20. travnja 1999. godinu Sue Klebold spremala se na posao dok je njezin 17-godišnji sin krenuo u školu. No, dogodio se stravičan obrat i Sue Klebold tog je dana otišla na spavanje kao majka sadističkog ubojice.

Nakon 17 godina šutnje, od dana koji je jedan od najcrnjih u povijesti američkog školstva, Sue Klebold otkrila je detalje tragedije u kojoj su njezin sin, Dylan i prijatelj Eric Harris ubili 12 učenika i jednog nastavnika, a ranili više od 20 osoba. Bio je to najsmrtonosniji masakr u jednoj srednjoj školi u Americi, pokolj u školi Columbine High. Mladi pomahnitali ubojice potom su ubili i sebe.

Pročitajte i ovo Građani se okupljaju ispred škole i pale svijeće za učenike i zaštitara Mala heroina "Pričajte o njoj, a ne o ubojici!": Snažne riječi profesorice koje bi svaki roditelj trebao pročitati Policija ispred škole Sam ih nazvao Riječi koje lede krv u žilama: Pogledajte što je dječak ubojica rekao policiji nakon krvavog pohoda u školi



Sue Klebold danas kaže kako često razmišlja o rečenici koja je uklesana na spomen obilježju škole u kojoj se masakr dogodio - 'Najteže je razumjeti da djeca ubijaju djecu'.

'Samo želim da znaju da su često u mojim mislima. Uvijek ću misliti na njih', kazala je Sue za BBC.

Svoju je tragediju opisala u knjizi 'Osuda majke', ali je sada prvi put javno progovorila o tome. Šest mjeseci nakon stravičnog pokolja, Sue i njezin suprug otkrili su da se njihov sin dvije godine borio sa suicidalnim mislima.

Tog kobnog dana, sjetila se da je Dylan protrčao pored njene sobe i sjurio se niz stepenice kazavši - zbogom.

'Nisam znala da je ubojica. Prvo sam vjerovala da je bio umiješan u nešto što je pošlo krivo i da su ta djeca slučajno ubijena i ozlijeđena. Nisam mogla prihvatiti da je on ubojica. Dok nakon šest mjeseci nije došlo policijsko izvješće koje je to potvrdilo', ispričala je nesretna žena.
Dylan i Eric planirali su ubiti sve učenike u školi, a bilo ih je 2000, te su imali 90 bombi, pušaka i granata. No, pravi motiv ovog pokolja nikada nije otkriven.

U svojoj knjizi Sue je napisala kako bi za ostatak svijeta bilo najbolje da se Dylan nije nikad rodio, ali ne i za nju. Od njegove smrti uporno pokušava pronaći odgovor gdje su stvari pošle krivo i što je bio uzrok užasne tragedije.

Na pitanje što bi željela da je napravila tog jutra, na dan masakra, Sue je odgovorila: 'Voljela bih da sam ga tada srušila na zemlju i rekla: Ne ideš ti nikud, sjedni da razgovaramo.'
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene