Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova dimenzija

Kopilot Lubitz je odlazio na odmor nedaleko područja na kojem je srušio zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andreas Lubitz bio je član aerokluba u svom rodnom gradu Montbauru i redovito je dolazio na područje Sisterona - pedesetak kilometara od mjesta pada zrakoplova u Francuskoj.

Andreas Lubitz (27), kopilot zrakoplova Germanwingsa na letu 4U9525, za kojega tužitelji kažu da je namjerno prouzročio fatalnu nesreću u kojoj je poginulo 150 ljudi, poznavao je područje na kojemu je srušio zrakoplov, rekao je u subotu član aerokluba Francis Kefer za francusku televiziju iTele.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Slika nije dostupna Dramatičan zapis crne kutije Posljednji trenuci: Ljudi vrištali, kapetan u očaju preklinjao 'Lubitzu, otvaraj prokleta vrata!'

Lubitz je bio član aerokluba u svom rodnom gradu Montbauru i redovito je dolazio na područje Sisterona - pedesetak kilometara od mjesta pada zrakoplova u Francuskoj - sa svojim roditeljima kako bi vježbao upravljanje jedrilicom, kazao je.

Kefer je izjavio da je ta obitelj često dolazila na odmor na to područje između 1996. i 2003, a njegova izjava dala je novu dimenziju tom slučaju.

Ugledni stručnjak za Dnevnik.hr: 'Očito se trkom za zaradom narušavaju sigurnosni standardi'

Njemačke savezne zrakoplovne vlasti priopćile su u subotu da su dokumentaciju vezanu uz Lubitza predale tužiteljima, ali su odbile reći sadrži li ona oznaku potrebe stalnog liječničkog nadzora zbog medicinskog stanja.

Tužitelji su rekli da je Lubitz skrivao svoju bolest od poslodavca nakon što su u njegovom domu pronašli više predmeta i papira, među kojima potrgana liječnička doznaka za bolovanje na dan kobnog leta.

Bolnica u Dusseldorfu potvrdila je u petak da se tamo liječio početkom veljače, ali je demantirala medijska izvješća da se radilo o depresiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene