Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Medikus

'Doktor smrt' nasjeo na lažni mail: Trgovao ljudskim organima na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Amsterdamu je lociran turski liječnik Yusuf Sonmez, javnosti poznat kao 'doktor smrt', jer je optužen za vađenje i trgovinu ljudskim organima.

Tužiteljstvo za ratne zločine lociralo je Yusufa Sonmeza, 'doktora smrt', koji je već godinama na Interpolovoj tjeralici jer je optužen za vađenje i trgovinu ljudskim organima, javlja Kurir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužen za prodaju organa Dr. Frankenstein tvrdi kako je žrtva - on! Slika nije dostupna Njemački 'doktor smrt' želi prodavati dijelove trupala

Lociran je zahvaljujući svjedoku-suradniku, a srpsko tužilaštvo s njim je stupilo u kontakt e-mailom, predstavljajući se kao strana zainteresirana za kupovinu bubrega.

'Somnez je pronađen preko lokatora prije nekoliko dana. Nalazi se u Amsterdamu, a prema raspoloživim podacima, napuštao je Nizozemsku, iako je na Interpolovoj tjeralici. Našli smo i njegovu internetsku stranicu, a stupili smo u kontakt s njim e-mailom, i to tako što smo tražili bubreg za transplantaciju', rekao je izvor Kurira.

Trgovina organima na Kosovu: EU ima dokaze za ratne zločine

Sonmez je prvooptuženi u slučaju 'Medikus', trgovini organima u kojoj je siromašnim stanovnicima Turske, Rusije, Moldavije i Kazahstana obećavano da će za 15.000 eura dobiti bubreg. Zbog ovog slučaja kosovski je sud osudio Ljutfija Dervišija i njegova sina, jer su u klinici 'Medikus' kod Prištine ilegalno transplantirali organe. Klinika 'Medikus' je zatvorena 2008.

Izvor još dodaje da su tijekom ove istrage saznali da je 'Dr smrt' prije godinu dana napravio bolnicu za transplantaciju organa u Južnoj Africi. Bio je uhićen 2011. godine u Istanbulu, ali je pušten nakon saslušanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene