Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 poginulih, 81 ozlijeđena osoba

NESLUŽBENO Otkriven uzrok tragične nesreće u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudska pogreška krivac je za sudar dva vlaka u Bavarskoj u kojem je po zadnjim podacima poginulo 10 osoba osoba, a zbog tragedije su vodeće njemačke političke stranke otkazale tradicionalnu 'političku Pepelnicu'.

Frontalni sudar dvaju putničkih vlakova na jugu Njemačke kod bavarskoga grada Bad Aiblinga na jugu Njemačke "ljudska je pogreška", rekao je izvor blizak istrazi za agenciju dpa nakon prvotnih rezultata istrage.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Njemačkoj Nakon nekoliko sati potrage na farmi pronađeno tijelo šestogodišnjeg dječaka Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

Vlasti su pokušavale rasvijetliti uzroke sudara fokusirajući se na tehnički problem ili na ljudsku pogrešku, rekao je ranije u utorak ministar transporta Alexander Dobrindt.

Njemačka policija je objavila da je završila potragu za žrtvama te da je u njoj bilo ukupno 10 žrtava, a ne 11 kao što je ranije priopćila.

Glasnogovornik policije Andreas Guske kazao je da je 10 tijela izvučeno iz vlakova a da je potraga za žrtvama sada završena, korigirajući raniju izjavu o pronađenom 11. tijelu. Dodao je kako se nada da nitko od 81 osobe ozlijeđene u nesreći neće podlegnuti ozljedama. 18 osoba je teško ozlijeđeno.

Njemačke političke stranke kazale su da bi bilo neprimjereno održati zabavna 'svađalačka' okupljanja nakon tragične nesreće.

Konzervativna Kršćanskosocijalna unija (CSU), bavarski saveznik stranke Kršćanskih demokrata (CDU) kanclearke Angele Merkel, prva je otkazala 'pepelničku svađu'.

Slijedili su socijaldemokrati te oporbeni Slobodni demokrati, Zeleni i stranka Ljevice. I CDU je otkazao skup.
"Iz poštovanja prema žrtvama tragične željezničke nesreće, politčka pepelnica CSU-a neće se održati", rekao je Andreas Scheuer, glavni tajnik stranke.

Tradicionalno je vrhunac političke Pepelnice govor bavarskog premijera Horsta Seehora, čelnika CSU-a koji se zadnjih mjeseci razilazi sa sestrinskom, vladajućom strankom kancelarke Merkel u stajalištu prema migrantima. Bavarska, južna njemačka savezna pokrajina, zapravo je ulaz za migrante i izbjeglice u Njemačku.

U operaciji spašvanja sudjelovalo je u utorak 15 helikoptera kojima su ozlijeđeni prebacivani u obližnje bolnice, a a u cijeloj je operaciji sudjelovalo više od 500 osoba, vatrogasca, policajca, liječnika, pripadnika Crvenog križa i drugih. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene