Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro otvara vrata

MEGALUKSUZ za vjernike: Kolosalni hotel s 10.000 soba vrijedan 24.5 mlrd. kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema nekim istraživanjima u Mekki je već uništeno 95 posto objekata koji su građeni prije tisuću godina, a zamjenjuju ih luksuzni hoteli, apartmani i trgovački centri.

Uskoro možemo očekivati otvorenje najveće džamije - hotela na svijetu na čijem će vrhu biti čak 4 heliodroma koji će okruživati najveću kupolu na svijetu. Sveti grad, upravo zahvaljujući ovom 2,3 milijardi funti vrijednom projektu, postat će pravi Las Vegas za vjernike.

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci Slika nije dostupna Sveto mjesto Kontroverzni plan: Tijelo Muhameda žele premjestiti, a džamiju SRUŠITI!

U Mekki se uništavaju višestoljetni objekti na račun nove kraljevske palače

Velika džamija u vjerskom središtu u Mekki, gradu s oko 1,6 milijuna stanovnika koji se nalazi u zapadnom dijelu Saudijske Arabije biti će završena već 2017. godine, te tako postati najvećim hotelom na svijetu, piše The Guardian.

Ovaj hotel s pet zvjezdica, kako ga mnogi nazovaju 'sveti grad' u malom imat će 10 000 soba i 70 restorana, kao i pet katova koje će moći koristiti samo saudijska kraljevska obitelj. Imat će mnoštvo dućana za shopping, konferencijskih dvorana, dvorana za bal i mnoštvo drugih sadržaja. Imat će 45 katova.

 

 

Kontroverzni plan: Tijelo Muhameda žele premjestiti, a džamiju SRUŠITI!

Ovaj megaprojekt financiran je od strane ministarstva financija Saudijske Arabije, a dizajnirala ga je tvrtka Al-Handasah group koja je do sada vodila preko 7 000 projekata od Kazahstana do Dubaija.

Prema nekim istraživanjima u Mekki je već uništeno 95 posto objekata koji su građeni prije tisuću godina, a zamjenjuju ih luksuzni hoteli, apartmani i trgovački centri.

Dok neki odobravaju ovaj projekt, mnogi se ne slažu s ciljevima i planovima vladajućih. Smatraju da će Mekka, inače središte vjernika, mjesto najvećeg hodočašća i najveće svetinje za muslimane diljem svijeta, jer se vjeruje kako je u njoj rođen prorok Muhamed, uskoro bi mogla nestati kao takva i postati središte zabave i Las Vegas istoka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene