Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova pravila

Lanci restorana morat će navoditi kalorije na jelovnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) završila je u utorak izradu pravilnika koji obvezuje lance restorana i pizzerija da navedu broj kalorija na jelovnicima.

Te nove mjere trebale bi dovesti do velikih pomaka u javnom zdravstvu, posebice u borbi protiv pretilosti, ocjenjuju savezne vlasti i skupine za zaštitu potrošača.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj Ilustracija Svjetski dan bubrega Tek šest posto zna da je ozbiljno bolesno: Nema simptoma, ne boli i bolest dugo može ostati neprepoznata

'Amerikanci konzumiraju trećinu kalorija izvan domova i žele jasne informacije o proizvodima koje konzumiraju', naglasila je šefica FDA Margaret Hamburg na konferenciji za novinare.

'Navođenje informacija o broju kalorija na jelovnicima lanaca restorana i na pićima koja se prodaju predstavlja veliki korak za javno zdravstvo koji će pomoći potrošačima u izboru za sebe i obitelji', dodala je.

Kojih 200 kalorija biste radije pojeli?

Restorani će na traženje potrošača morati navesti sadržaj obroka u pogledu zasićenih masnoća, trans masnih kiselina, kolesterola, natrija, vlakana, šećera i bjelančevina.

Tri godine su trajale pripreme novih saveznih pravila predviđenih u sklopi Obamina zakona o zdravstvenom osiguranju. Ta pravila koja stupaju na snagu za godinu dana uključuju i kokice i drugu hranu koja se prodaje u kinima i zabavnim parkovima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene