Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Italiji

PRIMIO JE IZBJEGLICE U HOTEL - Umjesto pohvala, dobio stravične prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija istražuje tvrdnje da su deseci imigranata jednog hotela u Lombardiji primili ksenofobično pismo u kojem im se svima prijeti smrću.

Vlasnik hotela Bellevue u pitoresknom gradiću Sondrio, sjeverno od Bergama, Giulio Salvi, rekao je policiji da je prijetnja u pismu upućena prema 72 izbjeglica, koje je privremeno ugostio njegovom hotelu. Pismo je anonimnog karaktera.

Pročitajte i ovo Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna Slika nije dostupna Ivana Petrović iz Bruxellesa 'To je najkraći zaključak ikad napisan, otkad pratim Europsku uniju, dakle zadnjih 12 godina'

"Pismo je sadržavalo prijetnje smrću protiv migranata", rekao je Salvi, a prenosi The Local, pozivajući se na talijansku novinsku agenciju Ansa.

Salvi je slučaj prijavio policiji, koja je pokrenula istragu, a vjeruju da je riječ o kriminalu po rasnoj osnovi.

"Pobrini se da potjeraš sve te crnce. U tvom hotelu bi trebala biti samo ljudska bića, a ne smeće. Ne učiniš li to, počet ću ih ubijati, jednog po jednog. Jesi razumio?", piše između ostalog u pismu, koje vrvi pogrdnim izrazima.

STRAHOTE SE NASTAVLJAJU Potonuo brod pun ljudi, poginule stotine

Nakon što je kontaktirao policiju, Salvi je izbjeglicama u hotelu rekao da se s oprezom kreću na lokalnom područuju, kako bi izbjegli provokacije bilo koje vrste.

Isti vlasnik hotela pruža smještaj izbjeglicama još od 2011. godine te im organizira tečajeve učenja jezika, nogometne utakmice i volonterski rad, dok oni čekaju da im se riješi imigrantski status.

Šef antiimigrantske Sjeverne lige, Mario Salvini, održao je u četvrtak konferenciju za tisak u obližnjem gradiću Bormiju i izrazio negodovanje time što izbjeglice pune talijanske hotele.

"Ako vam trebaju imigranti da napunite hotel, to znači da se bavite krivim poslom", istaknuo je Salvini.

Skrb za izbjeglice Italiju godišnje košta 800 milijuna eura i omogućava privatnicima i kompanijama te neprofitnim organizacijama 35 eura po osobi za prihvat izbjeglica. Iz te sume domaćini moraju izdvojiti 2,5 eura dnevnog džeparca za svakog pojedinom imigranta kojeg prihvate.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene