Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror se nastavlja

Krv teče ulicama pustinjskog bisera: U nekoliko sati islamisti poklali više od sto ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država nastavlja sa svojim smrtnosnim pohodom.

Dok cijeli svijet sa strepnjom promatra hoće li džihadisti srušiti antičke stupove Palmire i buldožerima krenuti na neprocjenjivu povijesnu baštinu, iz zauzetog sirijskog grada stigle su prve šokantne fotografije o dekapitiranim ljudima čija su tijela poslagana na ulicama.

Informacija Sirijskog opservatorija za ljudska prava govore o 100 zaklanih sirijskih provladinih boraca i to u samo nekoliko sati, ali ubijeno je i mnogo lokalnih muškaraca. Militanti su stigli i do zatvora u kojem su bili sirijski disidenti i protivnici Bašara al-Asada ali sudbina zatvorenika nije poznata, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još tri osobe pod istragom Španjolski mediji: U Maroku uhićena osoba povezana s napadima u Kataloniji Slika nije dostupna Akcija još uvijek u tijeku Katalonija: Privedeno 8 osoba zbog napada na Bruxelles u ožujku 2016.

'Ramadi je "taktički neuspjeh, ali ne gubimo" u sukobu s IS-om'

Procjenjuje se da je trećina od 200 tisuća stanovnika Palmire uspjela pobjeći pred naletom islamista, piše Guardian. Međutim, UN upozorava da Assadove snage ne dopuštaju civilima izlazak iz Palmire.

Na društvenim mrežama islamisti se hvale fotografijama na kojima slave još jednu veliku pobjedu, ali i ulicama kojima teče krv ubijenih. Svi se pribojavaju da će se ponoviti situacija iz Ramadija gdje su, prema tvrdnjama šefa policije Colonela Jabbara al-Assifa, ubijeni svi koji nisu uspjeli pobjeći pred džihadistima.

Islamska država
sada za sljedeći cilj ima Homs, treći po veličini sirijski grad, a već su se opasno približili naftnim poljima koja se nalaze u njegovoj okolici.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene