Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa na katastrofu

Krici i zvuk lavine: Novi potres natjerao ljude u panični bijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi snažan potres pogodio je Nepal i Indiju u nedjelju i zatresao je zgrade u središtu New Delhija te izazvao lavine na Himalaji.

Američki geološki institut priopćio je da se radi o potresu jakosti 6,7 stupnjeva, što je ipak blaže od subotnjeg potresa od 7,9 stupnjeva koji je pogodio tu regiju u subotu i odnio više od 2200 života - 1953 u Nepalu, te nekoliko desetaka na sjeveru Indije i u Kini.

Pročitajte i ovo Stope u snijegu (Foto: Twitter/indijska vojska) "dokaze" predali stručnjacima Indijska vojska objavila fotografije stopa Jetija, na društvenim mrežama ih brutalno ismijali Slika nije dostupna Posljedice potresa Katastrofa u Nepalu: Na ulicama prizori razaranja, preko 1400 poginulih

"Još jedan potres, upravo ga osjećamo...", rekao je indijski alpinist Arjun Vajpai u telefonskoj izjavi za Reuters iz baznog logora na Makalu, dvadeset kilometara udaljenom od Mount Everesta.

VIDEO Dramatična snimka iz Nepala: Psi predosjetili katastrofalan potres

Krici i zvuk lavine mogli su se čuti preko telefona dok je Vajpai govorio, navodi Reuters.

Iz baznog logora na Everestu oglasio se rumunjski alpinist Alex Gavan koji je objavio na Twitteru da je novi potres pokrenuo tri lavine.

 

 

 

Hrvatski alpinist Željko Bockovac, koji je u potresom pogođenom Nepalu, dobro je i na sigurnom, objavljeno je u nedjelju na njegovom Facebook profilu.

Alpinist Željko Bockovac javio se iz Nepala: 'Dobro sam, svi smo na sigurnom'

Zbog straha od naknadnih podrhtavanja brojni su stanovnici noć proveli na otvorenom. 

U najnovijem potresu su se urušile mnoge zgrade u Nepalu koje već bile uvelike oštećene, što će znatno otežati spasilačke akcije.

Nedjeljni potres osim u Nepalu osjetio se i u Indiji gdje su se tresle zgrade u sjedištu New Delhija i u Bangladešu.

Veliki potresi uglavnom su popraćeni nizom podrhtavanja tla i potresa koji, kako vrijeme protječe, gube na snazi. (B.V. / I.D./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene