Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SILA BOGA NE PITA

Najviša svjetska katedrala u opasnosti zbog - urina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katedrala u njemačkom gradu Ulmu nalazi se u opasnosti jer joj zidove nagrizaju soli iz urina. Kazna za uriniranje nedavno je povećana na sto eura, ali dosad nije izrečena nijedna iako se uriniranje nastavlja.

Velik broj muškaraca koji nastavljaju urinirati po najvišoj svjetskoj katedrali, onoj u Ulmu u Baden-Württmbergu, nastavlja se usprkos uvođenju zabrana, čime u opasnost dolazi sama građevina, upozoravaju gradski službenici.

Problem oko muškaraca kojima se ne da pronaći zahod nego umjesto toga uriniraju po katedrali nije nov, no situacija izmiče kontroli jer kiseline i soli iz urina nagrizaju zidove te crkve.

Šteta koja se time izaziva poništava rad na restauraciji te povijesne zgrade, a nedavni potezi kojima je kazna za uriniranje povećana s 50 na 100 eura nisu se pokazali uspješnima. Naprotiv, iako se uriniranje nastavlja, dosad nije izrečena niti jedna kazna.

"Promatram to već godinu i pol, te vidim da je prekrivena urinom i rigotinom", rekao je Michael Hilbert, predsjednik agencije Münsterbau koja je zadužena za očuvanje te 161 metara visoke katedrale.

Problem je u tome, smatra Hilbert, što se u blizini crkve održava previše festivala na kojima organizatori ne osiguravaju dovoljan broj zahoda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene