Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikada nije pronađen

Mafija je na Costa Concordiji prevozila skriven i vrijedan teret

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kruzer je udario u stijenu i djelomično potonuo, no dobro skriveni i vrijedan teret mafije nikada nije pronađen.

Na talijanskom kruzeru Costa Concordia, koji se nasukao kod otoka Giglio u siječnju 2012. godine kada je poginulo 32 ljudi, nalazila se i velika pošiljka kokaina u vlasništvu talijanske mafije.

'Ndrangheta, zloglasna kriminalna skupina iz Kalabrije, sakrila je veliku pošiljku svoje droge na kruzer, piše Independent. Talijanska je policija pokrenula veliku akciju kojom pokušavaju istražiti unosnu trgovinu drogom 'Ndrangheta. Osim brodovima Costa Cruisers, kalabrijska je mafija svoju drogu prevozila i preko norveškog prijevoznika Norweigian Cruise Lines, koja prometuje Europom, Sjevernom Amerikom i Karibima, otkrili su policijski istražitelji.

Policajci iz Firence otkrili su i kako je droga ubačena na Concordiju bez znanja viših časnika i dužnosnika tvrtke, ali gotovo sigurno uz sudjelovanje jednog ili više članova posade. Droga nije nikada pronađena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

'Kapetan kukavica' osuđen na zatvorsku kaznu od 16 godina!

Concordia se, sa više od 4000 putnika i članova posade, djelomično prevrnula u noći 13. siječnja 2012. godine u neposrednoj blizini otoka Giglio, nakon što je kapetan izveo riskantan manevar zbog kojeg je ogroman kruzer udario u stijenu u blizini obale. Stijena je napravila veliku rupu u trupu broda i on je počeo tonuti.

U veljači ove godine, kapetan Concordije Francesco Schettino, proglašen je krivim za ubojstvo iz nehaja, izazivanje brodoloma i napuštanje broda prije putnika. Osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 16 godina. Concordia je u srpnju prošle godine dotegljena do rezališta u Genovi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene