Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez struje, vode i grijanja

Ovako izgleda život pustinjaka u rimokatoličkoj kapelici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi izbjegao prometne i sve druge stresove, 58-godišnji inženjer geodezije iz Belgije našao si je posao iz snova! Za njega ne dobiva plaću, ali ono što ima, novcem se ne može platiti. Javio se oglas i sad živi kao pustinjak.

Mir, tišina, prekrasan pogled - ono što mnogi priželjkuju, Stan ima. on je novi službeni pustinjak Salfeldena u provinciji Salzburg.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

"Trebam tišinu, vrijeme za molitvu i razmišljanje, a to je ono čega ovdje imam mnogo. svako jutro i večer – tišinu", rekao je ovaj pustinjak.

Živi u malenoj kapelici uklesanoj u stijeni u planinama zapadne Austrije. Nema struje, tekuće vode ni grijanja. Po vodu se mora spuštati 250 metara niz planinu.

"Dvaput tjedno odlazim u grad, u kupovinu. Tuširam se u sportskom centru,a kuham ovdje, na štednjaku - isto kao i kod kuće. Zapravo, sve je kao kod kuće", rekao je.

Ovaj neplaćeni posao Stan je pronašao preko oglasa. Za pustinjaka u ovoj 350 godina staroj rimokatoličkoj kapelici, tražila se osoba koja je pomirena sama sa sobom, i kršćanske vjere. On je jedan od 70 kandidata iz cijelog svijeta.

HGSS krenuo spasiti pustinjaka na planini, ali on nije htio sići.

"Planirao sam otići u trapistički samostan. tamo bi me mogla posjećivati moja djeca i roditelji. ali ovdje sam samo od prvog svibnja do kraja listopada i tada se vraćam u Belgiju. tako da su zapravo sretni što me ovdje mogu posjetiti", pojasnio je Stan.

U oglasu je također istaknuto kako ne može očekivati potpunu izoliranost, jer do kapelice dolaze brojni posjetitelji željni mirnog mjesta za molitvu i pogleda koji oduzima dah. Stan ih spremno dočekuje čašicom rakije ili komadom torte. Odlična pozivnica svima željnima mira i tišine.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene