Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef NATO-a zabrinut

Zračne snage, kopnene snage, protuzračna obrana: 'Rusi su nagomilali vojsku u Siriji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO saveza tvrdi da je Rusija "značajno" povećala vojnu prisutnost u Siriji, uključujući i kopnene snage.

Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, novinarima je rekao da snage Vladimira Putina ne ciljaju primarno položaje Islamske države, već ciljaju i pobunjeničke položaje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

"Neću ulaziti u specifične brojke, ali mogu potvrditi da se vojna prisutnost Rusije u Siriji značajno povećala - od zračnih snaga, protuzračne obrane ali i kopnenih snaga, vezano za njihovu zračnu bazu", rekao je Stoltenberg, prenosi Independent.

Stoltenberg je istaknuo i povećanu mornaričku prisutnost Rusije u Sirijskim vodama i na istoku Mediterana tijekom posljednjih nekoliko tjedana.

RUSI OBJAVILI SNIMKE RAZARANJA 'Uništili smo 20 tenkova, pobjeglo 3 tisuće militanata'

Podsjetimo, ruski predsjednik Putin ranije je izjavio kako Rusija nema planove slati kopnene jedinice u Siriju.

Između Rusije i SAD je uspostavljena stalna komunikacijska linija zbog njihovih zračnih aktivnosti iznad Sirije, s ciljem da se iste ne ometaju ili da ne dođe do kakvih drugih komplikacija.

S druge strane, Rusija je u nedjelju priznala da su njihovi piloti prekršili turski zračni prostor te da je riječ bila o pogreški, koja se više neće ponoviti.

Stoltenberg je izrazio mišljenje, kako njemu to nije izgledalo samo kao incident, te da su za vikend bila zabilježena dva takva događaja, jedan u subotu, jedan u nedjelju.

Kremlj je i u utorak nastavio s napadima u Siriji te su uništeni položaji IS-a u gradu Palmiri, gdje je uništeno više vozila i naoružanja, a džihadisti su pretrpjeli i ljudske gubitke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene