Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U manje od sat vremena

Četiri potresa u vodama ispred zapadne obale Kanade, nema opasnosti od tsunamija

Potres u Kanadi (Foto: EMSC)
Potres u Kanadi (Foto: EMSC) Foto: EMSC
Četiri potresa jačine između 4,9 i 6,8 na Richterovoj ljestvici dogodila su se jedan za drugim u nedjelju navečer po lokalnom vremenu u vodama ispred zapadne obale Kanade, u području Vancouvera, objavile su američke seizmološke službe.

Nema podataka o šteti ili ozlijeđenima, a nije izdana ni uzbuna za tsunami. Epicentar prvog potresa jačine 6,6 bio je u ponedjeljak u 7:49 po srednjoeuropskom vremenu 218 kilometara jugozapadno od Port Hardyja, općine na otoku Vancouver, u Britanskoj Kolumbiji.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

Drugi, jačine 6,8 na Richterovoj ljestvici, dogodio se 190 kilometara od Port-Hardyja, pola sata kasnije. Šest minuta kasnije treći potres jačine 6,5 zabilježen je 220 kilometara jugozapadno od tog grada, prije četvrtog jačine 4,9 na istom mjestu, 14 minuta kasnije. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene