Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločini sve gori

Islamisti odrubili glave trima ženama, izložili ih i objavili fotografije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti islamske države ubili su devet kurdskih boraca, među njima i tri žene. Sve su ih dekapitirali, a glave žena su potom izložili, fotografirali i objavili na društvenim mrežama.

Sirijski opservatorij za ljudska prava danas je izvijestio o skupini od devet kurdskih boraca kojima su militanti Islamske države odrubili glave. Među njima su i tri žene, a sve su ih zarobili u sukobima na sirijsko-turskoj granici.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan

Islamisti su na svojim društvenim mrežama danas objavili fotografije glava ubijenih žena postavljenih na cementni blok. Još uvijek se čeka potvrda autentičnosti spornih fotografija.

Žestoke borbe na granici s Turskom: Kurdi potiskuju džihadiste

Sredinom rujna kurdske su snage bile opkoljene kod sirijskog grada Kobanija. Upravo je ta borba pokrenula najveći egzodus u sirijskom građanskom ratu te je više od 160.000 ljudi prebjeglo u Tursku.

Glavna skupina kurdskih boraca u Siriji, YPG, zalaže se rodnu ravnopravnost te se žene bore rame uz rame s muškarcima, javlja AP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene