Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRUMPOVA UREDBA

IMAJU MJESEC DANA VREMENA Američki vojni vrh morat će izraditi novi plan za borbu protiv ISIS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak je Trump u Pentagonu razgovarao s vojnim šefovima o načinima ubrzanja borbe protiv ISIS-a, rekao je vojni dužnosnik.

Američki predsjednik Donald Trump trebao bi u subotu potpisati uredbu kojom bi dao 30 dana vojnome vrhu da izrade plan protiv džihadističke skupine, takozvane Islamske države, rekao je visoki dužnosnik administracije.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Tonći Prodan; Borci u Siriji (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr/AFP) ''Hrvatska sve drži pod kontrolom'' Stručnjak za terorizam otkrio zašto se džihadisti neće rado vraćati u matične zemlje: "Tamo ih čeka kanalizacija, zatvor i progon"

Time bi predsjednik ispunio jedno od svojih obećanja iz kampanje. Trump je mjesecima kritizirao sporost napredovanja u borbi protiv džihadističke skupine. Moskva je navela u subotu nakon telefonskog razgovora predsjednika Trumpa i Putina da oni žele stvarnu koordinaciju protiv IS u Siriji.

U tu opciju američki vojnici sumnjaju jer drže da su Rusi u Siriji kako bi podržali režim predsjednika Bašara al-Asada. U petak je Trump u Pentagonu razgovarao s vojnim šefovima o načinima ubrzanja borbe protiv ISIS-a, rekao je vojni dužnosnik.

Trump bi mogao promijeniti strategiju svoga prethodnika Baracka Obame koji je pod svaku cijenu želio izbjeći uključivanje američkih kopnenih postrojbi u borbe. Za sada su Amerikanci rasporedili nešto manje od 5000 vojnika u Iraku te oko 500 vojnika specijalnih snaga u Siriji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene