Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rodila zdravu djevojčicu

Susjedi formirali ljudski lanac da pomognu ženi u trudovima kroz poplave u Houstonu: "Bili smo zatočeni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
32-godišnja Annie Smith dobila je trudove dok su poplave uzrokovane uraganom Harveyjem okružile njezin stan u Houstonu. Kako bi na vrijeme stigla u bolnicu susjedi i vatrogasci napravili su ljudski lanac

Annie Smith kaže kako se psihički pripremala za porod kod kuće dok su u nedjelju ona i njezin suprug Greg Smith gledali kako se oko njihove kuće u Houstonu nivo vode sve više diže. Odlazak u bolnicu udaljenu gotovo 3 kilometra više nije bio opcija.

Pročitajte i ovo Vatrogasci spašavali djecu iz vrtića - 5 poplave u Sloveniji FOTO Vatrogasci spašavali mališane iz vrtića, bujica je nosila sve pred sobom: "Ovaj mali je moj" Poplave u Sloveniji - 4 poplave u Sloveniji FOTO Vojska helikopterima spašava ljude s krovova: Neki bježe doslovce bosi

"Kada sam vidjela sve te poplave okrenula sam se Gregu i rekla: Sada se zaista počinjem bojati. Počeli su trudovi", ispričala je Annie za ABC News.

Smithovi, oboje liječnici, preselili su se iz Virdžinije ranije ovog ljeta zbog medicinskih stipendija koje su oboje dobili. Greg je odmah počeo prikupljati stvari potrebne za porod, poput škara i igala za šivanje. Rekao je svojoj majci, koja je stigla u grad kako bi im bila od pomoći kad stigne beba, da prokuha vodu kako bi ih sterilizirao. 

Uskoro ih je obišao susjed koji je, kada je vidio situaciju, poslao mail ostalim susjedima u zgradi s porukom za pomoć. U roku od 30 minuta u njihovu je stanu već bilo 15-ak osoba spremnih pomoći pri porodu.  

"U zgradi imamo mnogo medicinskih pripravnika pa su svi došli pomoći", ispričao je Greg. "Donijeli su pribor za šivanje, skalpele i sve što bi moglo biti od pomoći".

Par je od 8 sati ujutro kontinuirano zvao 911 i broje hitne službe Nacionalne garde Teksasa, no nisu ih uspijevali dobiti. Ipak, Annie je uspjela dobiti ravnatelja svog programa stipendiranja i to je bilo presudno. Sat kasnije, negdje oko podneva, spasilačka ekipa napokon je došla i do njihovog doma.

No, do tog je trenutka nivo vode bio toliko visok da su njihovi susjedi i vatrogasci formirali ljudski lanac kako bi pomogli Annie da dođe do kamiona. 

"Jednostavno sam se držala za jednu po jednu osobu i puzala duž njihovih ruku sve dok mi vatrogasci nisu pomogli da se popnem ljestvama na kamion", ispričala je Annie. "Sjedila sam na vatrogasnim crijevima u stražnjem dijelu kamiona s zavjesom za tuš preko glave i gledala svu tu vodu oko nas razmišljajući o tome kako je to bizarno".

U bolnicu su stigli 15-ak minuta kasnije i Annie je ubrzo dobila epiduralnu. Adrielle Smith, prvo dijete mladog para, rođena je skoro 12 sati kasnije, oko 2 sata iza ponoći.

I majka i beba se osjećaju dobro. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene