Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrio je novinar

Uhvaćena u još jednoj velikoj laži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka političarka Hillary Clinton nekoliko je puta uhvaćena u laži, a što stoji iza pozadine posljednje upitne tvrdnje istražio je novinar New York Posta.

Hillary Clinton, koja se trenutačno natječe za demokratsku kandidatkinju u američkim predsjedničkim izborima 2016. godine, tvrdila je kako je tijekom posjeta BiH 1996. s pratnjom sletjela uz kišu snajperskih metaka te je morala trčati 'pognutom glavom kako bi stigla do vozila koji ju je odvezao do baze'. No, snimke njezina dolaska pokazuju kako mirno prolazi do automobila i maše okupljenima, prenosi News.com.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

To je samo jedan od primjera u kojima su je novinari 'ulovili' u lažima. Pokojni kolumnist William Safire ju je 1996. u članku objavljenom u The New York Timesu nazvao patološkom lažljivicom.

'Ona već dugo ima naviku lagati, i nikada je se nije suočilo s lažima koje je rekla sebi, svojim pomoćnicima i prijateljima', kazao je. Sada je Hillary kazala još jednu laž, tvrdi novinar Michael Walsh u New York Postu. Naime, sumnjiva mu je njezina izjava da je kratko prije braka s Billom, 1975. u žaru domoljublja i predanosti javnoj službi, odlučila otići u regrutacijski ured u Arkansasu i pridružiti se marincima.

Tajni agenti otkrili pravu istinu o Hillary Clinton

Anegdota je to kojom pokušava šarmirati vojnu publiku, a ovako zvuči ta priča kada je priča Hillary:

'Regruter me pogledao i rekao: 'Hm, koliko imaš godina?' Ja sam mu rekla. 'Pa, 26, imat ću uskoro 27.' A on kaže: 'Pa, to je malo prestaro za nas.' Potom mi kaže i to me pogodilo: 'Možda će te 'psi' uzeti.' Mislio je pri tom na vojsku.'

S obzirom na tadašnja vremena, marinci i bilo koja druga vojna postrojba tada bi uzeli mladu Hillary odmah, osobito jer su tada trebali odvjetnike, tvrdi novinar. Poput i drugih njezinih razotkrivenih izjava, Hillaryna mašta je ili neprovjerljiva ili stavljena u izokrenuti kontekst, napisao je Walsh.

Kada je se suočava s očitom diskrepancijom, Hillary, primjećuje Walsh, preusmjerava krivnju na nekog drugog.

Ipak, dopuštajući pretpostavku da je ova njezina tvrdnja istinita, pita se kolike su šanse da bi, neposredno nakon završetka rata u Vijetnamu, proturatna diplomantica s Wellesleyja, koja je pisala diplomske teze o 'organizatoru zajednice', Saulu Alinskyju, te koja je imala otmjenu diplomu s Yalea, i već vidjela karijeru u državnoj politici s Billom (tada je bio kandidat za glavnog tužitelja Arkansasa), napravila takvo što?

Vjerojatnije objašnjenje jest da je Hillary ušla u regrutacijski ured – ako je uopće i ušla – ne zbog želje da 'služi domovini', već kao provokatorica, odlučna da pokaže kako su marinci skupina zadrtih seksista, s predrasudama prema starijima kako bi imala još više razloga da bude protiv njih, smatra Walsh.

Ovo objašnjenje podupiru i tvrdnje jedne od njezinih kolegica iz Arkansasa Ann Henry, koja je rekla kako je Hillary bila zainteresirana vidjeti kako će se vojska odnositi prema ženskim kandidatkinjama.

'Sjećam se da smo o tome pričali, ali ne znam više detalje oko toga što je ona točno rekla. Hillary bi nešto napravila samo kako bi testirala stvari i pretpostavljam da bi tako nešto napravila kako bi vidjela kakva je reakcija', ispričala je Henry.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene