Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto s Rusijom

Gorbačov o EU i SAD-u: 'Pa jesu li sišli s uma?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Hladni rat objavljen je između Rusa i Amerikanaca i mogao bi prerasti u oružani sukob, upozorio je u četvrtak posljednji čelnik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov.

'Čujemo samo da se govori o sankcijama Amerike i EU-a protiv Rusije. Pa jesu li sišli s uma?', poručio je posljednji čelnik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov, prenosi ruski Interfax.

Pročitajte i ovo Gorbačov u reklami Zadnji čelnik SSSR-a VIDEO Mijenjao je povijest, ali i snimio reklamu za poznati lanac brze prehrane: "Živio Gorbačov!" Slika nije dostupna Preminuo Mihail Gorbačov Jedan od najvažnijih ljudi druge polovice prošlog stoljeća: Bio je odan sovjetskoj državi, ali mnogi Rusi smatrali su ga - izdajnikom

'Amerika je zalutala u bespućima džungle i povukla nas za sobom', kaže otac perestrojke, kojega Zapad poštuje po ulozi koju je odigrao u vrijeme pada Berlinskog zida 1989.

'Iskreno govoreći, Amerika nas vodi u novi Hladni rat, otvoreno pokušavajući slijediti svoje genijalne zamisli, želeći uvijek pobijediti, a bojim se da su Amerikanci spremni preuzueti rizik', kritizirao je Sjedinjene Države ovaj 83-godišnji bivši čelnik.

'Kamo će nas to odvesti? Hladni je rat već objavljen. A nakon toga? Mislim da ne mogu s potpunom sigurnošću kazati da se Hladni rat neće pretvoriti u pravi sukob, rat', alarmantne Gorbačovljeve izjave uslijedile su u jeku ukrajinske krize i pogoršanja odnosa između Rusije i Zapada bez presedana od pada SSSR-a 1991. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene