Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljivi trenutak

FOTO Dječak koji je zaslužio naklon liječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok neutješna majka 11-godišnjaka u pozadini krije lice u suzama, tim liječnika na dirljiv je način odao počast dječaku koji nije preživio operaciju tumora na mozgu, a čija je želja bila da donira organe.

Hrabri dječak velikog srca, 11-godišnji Liang Yaoyi borio se s tumorom na mozgu. Prije posljednje operacije, koji nažalost nije preživio, izrazio je želju da u slučaju smrti obitelj daruje njegove organe i da tako pomogne onima koji sa strepnjom čekaju novu priliku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bravo mi! Hrvati vodeći u broju transplantacija! Slika nije dostupna Nevjerojatna nespretnost Bolničarima srce za transplantaciju ispalo na beton!

Njegova gesta još više dobiva na važnosti jer je doniranje organa u Kini zapravo noviji koncept. Prvi nacionalni registar darivatelja organa je pokrenut tek 2010. godine i do tada je većina potrebnih organa za transplantaciju uzimana od osuđenika na smrtnu kaznu.

Roditelji dječaka bili su protiv njegove ideje da daruje svoje organe, no na kraju su ipak ispunili njegovu želju jer su znali da je maštao da postane liječnik i tako pomaže ljudima. Ovim je činom dječak ipak pomogao mnogima i spasio živote.

Malenom dječaku velikog srca liječnici su stoga dirljivom gestom zahvalili, tradicionalnim trostrukim naklonom kojim se u Kini na sprovodima odaje počast preminulima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene