Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progutala vrtove

FOTO Misteriozna rupa se pojavila u središtu sela!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rupa se pojavila 18. studenog usred naseljenog područja.

Usred mjesta Solikamsk i pored rudnika Solikamsk-2 otvorila se divovska rupa u zemlji veličine 20x30 metara i zasad neutvrđene dubine. Trvtka Uralkali, koja upravlja spomenutim rudnikom, tvrdi da ne postoji daljnja opasnost od širenja rupe, no lokalno stanovništvo boji se da bi im grad mogla progutati crna zemlja.

Pročitajte i ovo Rupa na cesti u Rimu duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Rupa se pojavila 18. studenog i to usred naseljenog područja i 3,5 kilometara od navedenog napuštenog rudnika. Šef Uralkalija Dmitrij Osipov istaknuo je da je incident lokaliziran te da nije bilo katastrofalnih posljedica niti za stanovništvo, niti za kompaniju, prenosi E1.ru.

VIDEO Počinje istraživanje misterioznog kratera na 'kraju svijeta'!

Iako se čini da je rupa progutala dio kuća, zapravo su u nju propali samo vrtovi, dok su okolne kuće izbjegle katastrofu doslovce za metar-dva.

Prije pojave te rupe, kompanija je evakuirala rudare iz Solikamsk-2 rudnika zbog prodiranja slane vode u rudnik. Riječ je o rudniku soli. Razina i ponašanje te vode se konstantno nadzire trenutno.

Grad Solikamsk se gotovo u potpunosti nalazi lociran iznad rudnika Solikamsk-1, istaknuo je gradonačelnik Sergej Devjatkov. "Nije potrebno pričati o prvom rudniku ipak sad. Tamo je sve okej", dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene