Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema Rusiji

Europska unija proširuje 'crnu listu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sankcije obuhvaćaju 132 ruska i ukrajinska dužnosnika kojima je zabranjeno putovati u Europsku uniji i 85 tvrtki i banaka kojima je uskraćen pristup europskom tržištu.

Europski ministri vanjskih poslova dogovorili su kako će produžiti ruske sankcije do rujna, javlja BBC. Ministri su se sastali nakon novih sukoba u istočnoj Ukrajini iako Moskva opovrgava bilo kakvu umiješanost.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije" Aleksej Navaljni posljedice za Moskvu Ukrajina poziva na uvođenje novih sankcija Rusiji zbog smrti Alekseja Navaljnog

Sankcije obuhvaćaju 132 ruska i ukrajinska dužnosnika kojima je zabranjeno putovati u Europsku uniji i 85 tvrtki i banaka kojima je uskraćen pristup europskom tržištu.

Gorbačov o EU i SAD-u: 'Pa jesu li sišli s uma?'

Ministri su, između ostaloga, dogovorili kako će raspraviti o novim imenima koja će staviti na 'crnu listu' o čemu će odlučivati početkom veljače.

Minsk: Za danas je najavljen sastanak kontaktne skupine za Ukrajinu, koju čine predstavnici OESS-a, Ukrajine, Rusije. Na sastanku će biti i predstavnici proruskih separatista. Nekoliko zemalja članica, uključujući baltičke države i Poljsku, zalagale su se za puno oštriji pristup koji bi uključio šire sankcije protiv ruske ekonomije, ali o tome nije postignut dogovor.

NATO je objavio kako su stotine ruskih tenkova i borbenih vozila u istočnoj Ukrajini, a Rusija odbija to priznati iako su kazali kako ima volontera koji se bore protiv ukrajinskih pobunjenika. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene