Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvršili 20 pljački

Dvojica lažnih šeika pljačkali bogate goste hotela po Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska policija uhitila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za krađu sefova iz hotelskih soba i koji su se lažno predstavljali kao imućni šeici.

Dvojica lopova navodno su se na recepcijama hotela predstavljali kao gosti koji su izgubili ključeve, kako bi dobili pristup sobama svojih doista imućnih žrtava, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Pljačka draguljarnice u Parizu Istraga u tijeku Usred bijela dana opljačkana poznata draguljarnica u Parizu, šteta i do 15 milijuna eura U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 Tisuće natjecatelja VIDEO/FOTO Tisuće ljudi na glavnoj pariškoj ulici: Održano masovno natjecanje u pisanju diktata

Stetoskopom bi prvo prisluškivali ima li koga u sobi za koju su prijevarom dobili ključ, a onda su, nakon što bi upali unutra, čekićem i klinom izbili sef izvan zida i nestali.

Mete su im bili samo vrhunski hoteli, kako u Parizu, tako i na francuskoj obali.

Dvojac u dobi od 56 i 31 godinu uhićen je u hotelu u gradu Saint-Etienne, 24 kolovoza, a policija ih je uhitila nakon što su identificirani putem nadzorne kamere.

Sefove koje bi izbili iz zidova, dvojica lopova iznosili bi iz hotela u velikim putnim torbama. Ukupno je kod njih pronađeno nakita i drugih vrijednih predmeta i odjeće u vrijednosti od oko 80.000 eura.

Policija je kod njih pronašla i alat kojim su vadili sefove - čekić i klin te 20 hotelskih kartica i stetoskop.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene