Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Ukrajini

Eksplozije i topnička paljba u središtu grada: Poginula dva civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva civila ubijena su u subotu u središtu Donecka nakon topničke paljbe.

Njihova su tijela pokrivena krvlju umrljanim plahtama u ulici u središtu grada, uporišta proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine. Jake eksplozije potresle su središte Donecka.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Jedan od mrtvih muškarac je čija je šogorica u suzama tražila od supruga da pokaže putovnicu žrtve dokazujući da su rodbina kako bi mogli pokupiti tijelo.

Na ulici su posječena stabla, udari granata vidljivi su na tramvajskim tračnicama. Pročelja kuća i trgovina puna su šrapnela.

Napetosti rastu: Rusiju optužuju za 'opasnu eskalaciju' u Ukrajini

Prvi kamioni konvoja s humanitarnom pomoći iz Moskve, koja je stigla u petak navečer u pobunjeničko uporište Luhansk, na istoku Ukrajine, počeli su se u subotu vraćati u Rusiju, ustanovili su promatrači OESS-a.

Neki kamioni su prošli, kazao je šef promatračke misije na rusko-ukrajinskom graničnom prijelazu poznatom pod imenom Doneck, ne navodeći točan broj. Ruske novinske agencije izvijestile su pak da je više desetaka kamiona stiglo na granicu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene