Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIO EUROPE NA UDARU SNAŽNIH VJETROVA

Proglašene uzbune, stanovništvo pozvano na 'najveći oprez'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjetovi s udarima od 150 kilometara na sat zahvatili su u ponedjeljak zapad Francuske i Njemačke te jug Engleske, poremetili promet i opskrbu strujom, a oglašeno je upozorenje na poplave zbog golemih valova na atlantskoj obali.

Vjetrovi jačine 139 km/sat puhali su na zapadu i sjeverozapadu Francuske gdje su vlasti proglasile uzbunu i pozvale stanovništvo "na najveći oprez" zbog oluje koja je zasad pričinila malo štete.

Snažni vjetrovi "proizvest će i održavati vrlo velike valove na atlantskoj obali i na zapadu La Manchea", navodi Meteo France.

Na zapadu Francuske 14.000 potrošača ostalo je bez električne struje, a vatrogasci su morali noću intervenirati radi uklanjanja porušenih stabala i električnih stupova. Prekid snažnih vjetrova očekuje se u ponedjeljak navečer.

Na jugu Engleske, obilne kiše praćene vjetrovima od 155 km/sat primorale su vlasti da zatvore ceste, a poremećen je i željeznički te pomorski promet. Gotovo 5000 kućanstava je bez električne struje. I engleske su vlasti izdale upozorenje na poplavu.

Meteorolozi očekuju snažne vjetrove na jugozapadu koji će se tijekom dana premjestiti prema Londonu. Britanske službe za promet pozvale su vozače automobila da provjere meteorološke uvjete prije kretanja na put.

U Njemačkoj se snažni vjetrovi očekuju tijekom dana s udarima od 85 do 100 km/sat. Zbog tog nevremena otkazane su karnevalske povorke u ponedjeljak u Duesseldorfu i Mainzu.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Najstariji karneval u toj regiji, onaj u Koelnu koji potječe iz 1823. godine, ipak će se održati, ali uz mjere opreza: zabranjena je uporaba zastava, velikih panoa, velikih kartonskih lutaka i konja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene