Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Imigrantska kriza

NE MARE ZA BODLJIKAVU ŽICU Rekordan broj izbjeglica već 3 dana ulazi u Mađarsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj bliskoistočnih izbjeglica koji ulaze u Mađarsku i dalje je rekordno visok, priopćile su u četvrtak vlasti izvijestivši o više od 3.000 registriranih novih dolazaka.

Policija je u srijedu registrirala 3.241 izbjeglicu, većinom Sirijce, koji su ušli u Mađarsku iz Srbije. Njihov broj popeo se na rekordnu razinu treći dan zaredom.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Članovi pokreta "Pro Chemnitz" na maršu kroz grad Chemnitz (Foto: AFP) Oglasila se i Angela Merkel Nema zatišja u Njemačkoj: Desničari pozivaju na nastavak marširanja zbog smrti za koju su osumnjičeni imigranti

Val izbjeglica koji dolaze u Mađarsku raste unatoč zaštitnoj ogradi koja se postavlja uzduž 175 kilometara duge granice sa Srbijom.

Bježeći od ratova u svojim zemljama, izbjeglice koje su već uspjele prijeći Tursku, Egejsko more, Grčku, Makedoniju i Srbiju sada jednostavno prolaze na mjestima gdje još nema mađarske ograde uzduž željezničke pruge, ili ispod nje, rekli su očevici.

INTERAKTIVNA KARTA Ove zemlje imaju najviše zahtjeva za azilom

Očekuje se da će Mađarska u rujnu uvesti oštre zakone protiv migranata koji ilegalno prelaze granicu i rasporedit će posebnu postrojbu koja će ih loviti.

Obama rekao Merkel da cijeni njezino vodstvo glede imigrantske krize

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u srijedu njemačkoj kancelarki Angeli Merkel u telefonskom razgovoru da cijeni njezino vodstvo u nošenju s imigrantskom krizom u Europi, priopćila je Bijela kuća.

Obama je posebice spomenuo kancelarkinu nedavnu odluku da ublaži teret drugim zemljama pružanjem utočišta sirijskim izbjeglicama, dodaje se u priopćenju.

Europa je suočena s najgorom izbjegličkom krizom od Drugog svjetskog rata zbog vala imigranta koji bježe pred sukobima ili siromaštvom s Bliskog istoka, iz Afrike i Azije.

Razgovarajući o porastu nasilja u istočnoj Ukrajini, Obama je rekao da je Ukrajina postigla napredak u ispunjavanju svojih obveza prema sporazumu iz Minska i ponovio je da Rusija mora učiniti isto.

U priopćenju se navodi da je do nedavnog nasilja došlo zbog pojačanih napada rusko-separatističkih snaga preko linije kontakta uspostvljene u skladu sa sporazumom iz Minska.

Ranije u srijedu u Minsku, predstavnik OESS-a Martin Sajdik izjavio je da su zaraćene strane pristale provesti primirje do utorka 1. rujna, početka nove školske godine u Ukrajini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene