Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski ministar:

'Za ubojstvo američkog novinara odgovoran je Britanac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za britanskog ministra vanjskih poslova Phillipa Hammonda ubojstvo američkog novinara Jamesa Foleyja djelo je počinio Britanac. Prema njemu, to je najveći pokazatelj ugroženosti britanske nacionalne sigurnosti.

Za svirepo pogubljenje američkog novinara Jamesa Foleyja odgovoran je, potvrđeno je britanskom ministru vanjskih poslova, Britanac. Dakle Britanci vjeruju kako je muškarac koji je poslao poruku SAD-u i Obami te gnusno ubio Foleyja, stigao u Irak iz Velike Britanije, prenosi Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Slika nije dostupna Krug se sužava FOTO Jesu li britanske obavještajne službe 'na tragu' ubojici Jamesa Foleyja

Ipak, Hammond je dodao kako je potrebna daljnja analiza snimke i identiteta ubojice, ali isto tako je rekao kako ga ne bi čudilo da se radi o Britancu, obzirom na 'značajan broj' Britanaca koji se bore na strani ISIS-a u Siriji i Iraku.

Pripadnik Islamske države brutalno pogubio novinara, zaprijetili ubojstvom drugog

Hammond smatra da muškarac koji govori na snimci koristi britanski naglasak te da je to izravan dokaz prijetnje britanskoj nacionalnoj sigurnosti.

Istaknuo je kako će britanska vlada razmotriti slanje vojnika u Irak koji bi pomogli u obuci i podizanju kapaciteta iračke vojske kako bi se uspješno mogli boriti s ISIS-om. ISIS je nazvao 'otrovom i rakom' koji prijeti međunarodnoj zajednici, a ne više samo Siriji i Iraku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene