Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZOPAČENI OBIČAJI

Dvije sestre zbog bratovog preljuba moraju biti kažnjene silovanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sestre, od kojih je jedna stara svega 15 godina, bit će silovane jer to je kazna zbog toga što im je brat pobjegao s udanom ženom.

Silovanje kao kazna stravična je drama koja se odvija se Indiji. 15-godišnjakinja i 23-godišnjakinja osuđene su na kaznu silovanjem jer im je brat pobjegao s udanom ženom. Osim toga, selom se moraju prošetati gole. Ovaj izopačen scenarij odredilo je muško zakonom neizabrano vijeće sela u Uttar Pradeshu u Indiji, izvijestili su indijski mediji, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Ilustracija nasilje nad ženama Strašni napadi šokirali zemlju - djevojčicu (8) silovala tri muškarca, zatukli je kamenom, 13-godišnjakinji iskopane oči: "Bila je mučena"

Brat osuđenih sestara zaljubio se u djevojku, ali selo nije dalo dopuštenje da budu zajedno te se djevojka morala udati za drugog muškarca. Ubrzo nakon vjenčanja, u ožujku je pobjegla s bratom osuđenih djevojaka, a one sada za to moraju izvršiti kaznu.

PAKAO POSTOJI 'Silovali su me kada sam imala 11 i vozili stotine kilometara da spavam sa sedmoricom zaredom'

Sestre su već tada znale što bi ih moglo snaći te su i one pobjegle iz sela, ali budući da je, kako navode, njihovu obitelj cijelo vrijeme maltetirala policija, vratile su se i suočile s kaznom.

Iako je indijski Vrhovni sud zabranio djelovanje ovakvih vijeća, u mnogim dijelovima Indije stanovnici još uvijek poštuju njihove nehumane kazne.

Kada se pročulo za ovu vijest, u Indiji je počelo prikupljanje potpisa za peticiju kojom se traži otvaranje kriminalne istrage protiv vijeća sela. Kako bi se istraga mogla otvoriti potrebno je prikupiti 100.000 potpisa, a čini se kako je organizatorima peticije to i uspjelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene