Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karadžić govorio 5 sati

'Ako sam ja lud je li ludo milijun i pol Srba koji su davali sinove u rovove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prethodna dva dana završnu riječ iznosilo je tužiteljstvo. U srijedu je završnu riječ, gotovo pet sati, iznosio Radovan Karadžić.

16:50 - Nama je objavljen rat, a bilo nas je upola manje nego muslimana i Hrvata u BiH vojsci.

Pročitajte i ovo SIPA (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Akcija SIPA-e U BiH uhitili sedam osoba, sumnjiče ih za ubojstvo 800 Bošnjaka u Srebrenici Slika nije dostupna Pravomoćna presuda Za sudjelovanje u genocidu u Srebrenici dobili ukupno 112 godina robije

Srbi su bili potjerani u ćošak i ponašali se daleko bolje nego što bi se itko ponašao tako stjeran u kut. Prijetilo im je potpuno uništenje, a tužiteljstvo gleda je li neki Srbin rekao neku nepodopštinu. Tako se nijedan Srbin obraniti ne može, tako je napadnut cijeli srpski narod. A naši zapadni saveznici su nas još jednom iznevjerili i izabrali neeuropsku varijantu BiH.

Inkriminira se uključivanje paravojnih skupina u vojsku. To je zakonska obveza, izdao sam naredbu da se priključe u VNS ili ćemo ih se odreći. Sve što su paravojne postrojbe napravile mi smo se toga odrekli i to smo hapsili u svim krajevima.

16:45 - 'Sudskom vijeću preporučujem cijeli transkript u kojem se vidi uloga Arkana u Bijeljini. Na čiji je poziv došao i odakle se jasno vidi da su muslimani vođeni SDA ubili i klali lokalno srpsko stanovništvo. Arkan je konstatirao da se izbjegli Srbi i muslimani mogu vratiti kući.'

16:35 - 'Karadžić je i prije izbijanja i tijekom rata bio politička ličnost. Kao predsjednik Republike bio sam vrhovni zapovjednik. Tužilaštvo ulaže ogromne napore da dokaže da sam bio vrhovni zapovjednik. Ne radi se o tome nego o tome što sam naređivao. Ja sam i po zakonu o vojsci i po svojoj odluci predao operativno i taktičku zapovjedništvo glavnom stožeru kao profesionalnom tijelu. Sačuvajte koridor, sačuvajte srpska naselja u Sarajevu - to su bile strateške naredbe, ostalo je struka i Karadžić se time nije bavio.'

16:30 - Potom je govorio o navodnom ubijanju muslimanki. 'Imali su samo šest posto poginulih žena. Muslimanka je mogla samo da pogine slučajno, nikako namjerno. Nije se moglo govoriti o ubijanju muslimanki', kaže Karadžić.

Naknadno je ustvrdio kako do pogrešnih tumačenja dolazi kad 'tužilaštvo nema pravih dokaza pa se oslanjaju na telefonske pozive koji ne predstavljaju ništa'.

16:20 - Ponovno govori o tome kako je tužilaštvo protumačilo Mandićevo svjedočenje. 'Navode se Turci kao ljudski štit, da se hapse civili ili da se Turci drže po opsadom kako bi ih izgladnijeli. Mandić je u afektu govori da su muslimani na više mjesta slagali kako neće napadati, a onda udare u leđa i ubiju ljude, a u nastavku razgovora su tema zaklani Srbi', rekao je Karadžić.

16:10 - 'Srpska demokratska stranka podržavala je poziv na mobilizaciju. A to je zakonska obaveza, svatko tko čini suprotno čini krivično dijelo. Gospodin Izetbegoviće je rekao da to je to tako, ali da ima zakona i zakona.

Srbi koji su se odazivali na pozive JNA i uzimali oružje od JNA na revers nisu paravojska. Čuli smo i da su rezervisti JNA oduvijek mogli kući nositi opremu, uniforme i uvijek biti na raspolaganju. Zakon nalaže svakom vojnom obvezniku da djeluje čim je zemlja napadnuta, da ne čeka nikakvo naređenje. Taj zakon briše razliku između vojnika i civila. Ovo je naoružani narod i Tito je to ozakonio kao doktrinu naoružanog naroda očekujući napad Sovjetskog saveza', rekao je Karadžić.

16:05 - 'Zapanjen sam da tužilaštvo ne odustaje od neke besmislene tvrdnje', rekao je Karadžić.

Ponovno se osvrnuvši na svjedočenja generala zaključuje kako je vojska BiH htjela protjerati sve Srbe sa svog teritorija. 'Rekao je kako je ratni cilj BiH bilo oslobađanje svake stope BiH. To znači oslobađanje od Srba, nema od čega, nije od komaraca. A to znači da će Srbi biti protjerani', rekao je optuženik

15:55 - Optuženik se pita kako tužiteljstvo može reći da je 235 ljudi, svjedoka, došlo da laže za Radovana Karadžića. 'Sad mi je žao što nisam doveo svih 600 svjedoka koje sam htio, onda bi im bilo duplo teže reći da su svi lagali', rekao je Karadžić i zaključio kako je međunarodna pravda pokopana prije no što je rođena. 'Kako ej onda tek onim optuženicima koji dovedu 30 svjedoka? Oni odmah nestanu', rekao je.

15:50 - Karadžić se u nastavku suđenja osvrnuo na tumačenje iskaza Stanišićevog iskaza od strane tužiteljstva. 'Kada biste vi jednoj biljci otkinuli svijet i onda je prikazali ona bi bila obični trn, Izostavljanjem suštinskih dijelova nekog dokumenta, iskaza je upravo to, skidanje cvijeta, onoga što je najljepše na toj biljci, time ju pretvarate u običan trn. To će staviti Vijeće u nevolju. Mora provjeriti sve što tužilašto tvrdi jer je to neistina. Te rečenice su okljaštrene, rečenice su kopilad', rekao je Karadžić.

15:03 'Neka nađe tužiteljstvo bilo kakav moj grijeh i optuži me za nešto izvan udruženog zločinačkog poduhvata. Nema gospodo', poručio je.

14:58  'Kaže se da se Karadžić nevoljko usuglasio da Međunarodni crveni Križ posjeti Maljaču u srpnju 1992. godine. Karadžić je zvao Crveni križ prije toga, tvrdi. 

'Poznat je moj odnos prema Crvenom križu. Nisu baš svi u Crvenom križu postupali u skladu s normama, ali i dalje je bio favoriziran. Javno smo ga podržavali da narod zna da smo za njega', obrazložio je Karadžić. 

14:51 Htio bih vam skrenuti pažnju na činjenicu da tužiteljstvo u svakoj prilici postupa selektivno, ispušta da barem komentira neke suštinske dijelove dokaza, rekao je Karadžić.

14:44 'Bilješke, bilješkice, nedovršene rečenice, slobodne diskusije poslanika koje nisu imale nikavih posljedica, to su dokazi tužiteljstva protiv Radovana Karadžića i to je sudbina ove optužnice. Ako je ovo sud onda će ova optužnica biti tako ocijenjena i odbačena u cjelini', poručio je Karadžić.

14:24 'Jugoslavija je nastala pobjedom Srbije i saveznika u Prvom svjetskom ratu. Hrvatska se našla na poraženoj strani i Hrvati su panično tražili da uđu u državu Hrvata, Srba i Slovenaca (...). Kralj Aleksandar prihvatio je i napravio strahovitu grešku koja nas je koštala milijun i pol žrtvama u Drugom svjetskom ratu, a boga mi i više tisuća u ovom ratu', rekao je Karadžić.

14:21 Sve što tužiteljstvo kaže, obrana očekuje od vijeća da provjeri dva puta, jer namjera tužiteljstva nije da se dođe do istine nego do pobjede', tvrdi Karadžić.

14:19 'Stvaranje dojma da je doktor Sakić rekao nešto što nije rekao ne pomaže utvrđivanju istine i nije doprinos međunarodnoj pravdi. Jasno je da je tužiteljstvu bio potreban semantičar da objasni što znači kad netko kaže 'bio sam prisiljen napustiti neko mjesto'. On može biti prisiljen od strane nekoga ili nečega.

Pitanje je i dobrovoljnosti i dragovoljnosti. Ako netko o svojoj odluci ide negdje, i ako ide nerado i sa suzama, još uvijek je to njegova odluka. Između alternativa odabrao je onu koja je najmanje loša'.

14:13 U nastavku današnjeg iznošenja obrane, tužitelj Tiger upozorio je na količinu sliedova koji se prikazuju. Smatra da bi to moglo prijeći granicu koja se smatra prikaldnom.. ' Nije prikladno prikazivati sudskom vijeću nekakve izjave koje nisu iznijete i usmeno tijekom izlaganja', rekao je tužitelj.

Predsjedavajući je rekao da je sudsko vijeće dobilo slideove, ali uopće ih neće upotrijebiti.

13:00 'Ja sam izdao 64 naredbe koje se odnose na poštovanje humanitarnog prava i civila. Tužiteljstvo sve to zanemaruje', kaže Karadžić.

'Tužiteljstvo sugerira kako je to bila dvostruka politika, s jedne strane se izdaju naredbe, s druge kontranaredbe. Nisu pokazali nijednu kontranaredbu sa srpske strane, a zanemarili su muslimaske kontranaredbe.'

'Tužiteljstvo ne želi da se stekne slika o mom stavu prema humanitarnim pitanjima.'

12:57 Usprkos prikazanom velikom broju dokaza obrane koji predstavljaju velike napore za civilno stanovništv, tužiteljstvo traži da se zaključuje potpuno suprotno, rekao je Karadžić

'Hrvati i muslimani koji su bili u vojsci Republike Srpske nisu se borili za Srbe nego za zajedničke vrijednosti', naglasio je Karadžić.

12:50 'Vidjeli smo dokazni predmet, naredbu generala Galića koji kaže molim vas policija i vojska dovodi civile u vojarnu, ja ih ne mogu zbrinuti, molim vas nađite im drugi porstor. Obaveza je da se civili isele, ne da se presele kako se tretira u prijevodima tužiteljstva. Iseljavanje je regulirano zakonom i mora se obavljati.'

12:30 'Tužiteljstvo spominje Miloša Milinčića u negativnom kontekstu, bio je predsjednik općine Srbac. Bosanski Kobaš je veliko muslimansko naselje u Srpcu', rekao je Karadžić i dodao da je Milinčić i prije rata postigao dogovor s muslimanima pa je školu umjesto Sveti Sava nazvao Meša Selimović.

'Ja sam napravio kompromis. I mi prije rata nađemo rješenje kojim su muslimani u Kobašu bili zadovoljni. Nisu se iselili, formirali su jedinicu, cijeli rat se borili za Republiku Srpsku, za demokraciju, sekularnu državu. To su dakle muslimani koji nisu nigdje morali otići. Prije rata Milinčić je pokazao fleksibilnost i udovoljio da se škola ne zove Sveti Sava, a tužiteljstvo tog divnog čovjeka etikeira kako se tu žilaštvu čini.'
 

11:20 'Svjedok 310 pričao je kako je vidio ljude na Grbavici u šest ujutro kako prelaze most. Hoće li netko reći da kaže da je to sakupljanju po kućama prisilno? Očigladno je bilo dogovoreno, stavljeni su popisi, ljudi su se javljali unaprijed i čekali vrijeme da prijeđu', rekao je nakon druge pauze Karadžić.

11:47 'Prijedor nije na liniji sukoba. Borci koji su napali Prijedor nisu vojska. Po ratnom pravu nemaju nikakva prava. Uglavnom su u civilnim odijelima i djeluju u dubini našeg teriotija i to se svuda u svijetu zove teroristi, a ipak su tretirani kao ratni zarobljenici.

'U Prijedoru u koji sam ja poslao novinare nije bilo onako kako je tužiteljstvo predstavilo', zaključio je Karadžić.

11:42 Tužiteljstvo kaže pritvoreni su civili. Taj centar istražni nije dana bio bez istraga, svaki dan su profesionalnci istraživali da vide tko je ratni zarobljenik, tko je zločinac, a tko je za puštanje, 60 posto ljudi je pušteno iz Omarske, rekao je Karadžić o logoru Omarska. 

'Legitimno je zarobiti neprijatelja i držati ga dok ne prestane konflikt ili dok se ne razmjeni.'

11:39 'Zašto je došlo do rata u dolini rijeke Sane? Zato što je naređeno i što su bili ljuti u centrali u Sarajevu zašto se tamo pregovara s agresorom, a agresori su rođeni Bosanci Srbi.'

11:35 'Najveći pravni i politički autoriteti današnjeg svijeta rekli su da je to bila greška, svi su rekli da se nije smjela priznati Bosna prije nego tri naroda pristanu na nju.'

11:31 'Za Šešelja koji je toliko pažljiv bio prema muslimana, njegovi radikali u Bjeljini branili su muslimane, za njega po nekoj reputaciji i inerciji važi da je bio protiv muslimana'

'Ja jesam bio prijatelj sa svima njima, ali obaveze prema svom narodu ne mogu biti stavljene u stranu zbog prijateljstva', rekao je Karadžić o svom odnosu s muslimanima.

11:26 'Ovdje je rečeno i kako je Karadžić odlikovao Arkana. To nije točno. On nikada nije odlikovan, odlikovana je njegova jedinica.'

11:25 Ovdje se nakon pet godina procesa inzistira na tome da je krizni štab stranke prerastao u općinski štab. Jesu se našle iste ličnosti, ali to nije isto. U Bjeljini nema nikakve sumnje tko je i s kojim namjerama započeo krizu, borbu. Naravno, također se zanemaruje činjenica da je u tih 42 poginulo i manje od 10 Srba, ali zato je su Srbi pobjegli i sklonili se, a muslimani su imali punktove po gradu i bili su izloženi mecima i vatri koja je uslijedila kao odgovor na njihovu vatru, rekao je.

11:22 Tužiteljstvo tvrdi kako je SDS pozvao Arkana u Bjeljinu. Čak se i u optužnici kaže 'kriza u Bjeljini je nastupila kada je Arkan prešao granicu'. On je granicu prešao 15 sati nakon izbijanja borbi. A Arkan je sam rekao reporteru 'Mi smo došli na poziv teritorijalne obrane i kriznog štaba'. Nakon dvije godine u nekom intervjuu kaže došli smo na poziv SDS-.a Toga dana je rekao ovo što je rekao, da ga je pozvala teritorijalna obrana Semberije. Naravno, to se falsificira. Tužiteljstvo tvrdi da je ono što je on rekao dvije godine nakon događaja  točno', rekao je Karadžić.

11:18 Mi smo u Bratunac morali dolaziti preko Srbije jer nije bilo veze. Podrinje je cijelu godinu dana bilo u rukama muslimana s najmanje 30 tisuća vojnika i stalnim borbama. I Srbi godinu dana trpe napade i borbe u Podrinju i godinu dana im šaljemo apele da to ne rade, da će oni možda dopasti u muslimansku konstitutivnu jedinicu, rekao je i poručio da će o Srebrenici o Podrinju govoriti sutra.

11:15 Pošto je uklanjanje tijekom rata zakonska obaveza, uklanjanje civila s ratnog područja, onda se tužiteljstvo dosjetilo i dodalo trajno uklanjanje, a onda i prisilno uklanjanje kako bi osigurali da to je krivično djelo. Uklanjanje muslimama i Hrvata s teritorija na koje Srbi polažu pravo nikada nije bio plan Srba, kaže Karadžić.

'Tužiteljstvo kaže da sam ja rekao da je Drina čista. To je rasprava u kojoj se pripremamo za konferenciju. I čista ne znači očišćena etnički, nego jasna. Kad se kaže čisto srpske teritorije, ne znači očišćene, nego nesumnjivo srpske', rekao je.

11:12 'A u jedan kota' da ih svariš, ne bi im se čorba smiješala!', naveo je Karadžić Njegoševe stihove koje je navodio, a na koje se poziva tužiteljstvo i objasnio da se tužiteljstvo trebalo potruditi da dobije njihovo pravo značenje umjesto da povlače Njegoša po sudnici.

11:08  'Tužiteljstvo predstavlja Srbe kao vagabunde koji u idiličnoj situaciji zabadaju trn u zdravu nogu. Činjenica je da se tužiteljstvo nije potrudilo dobiti semantička objašnjenja naših izreka.'

10:59 Tužiteljstvo kaže da je Karadžić htio promijeniti etničku sliku BiH i naravno izmišlja dokaze jer ih nema. Tužiteljstvo redovno pogrešno navodi riječi koje sam negdje, nekad izgovorio. Uglavnom su to politički govori, rekao je nakon pauze Karadžić.

10:33 Između mene i Miloševića je postojalo s moje strane poštovanje, ali ni u čemu drugom nije postojala suglasnost. Ni u čemu, rekao je Karadžić.

10:28 Nema nijednog navoda tužiteljstva koje ne retba provjeravati je li točno navedeno, tvrdi optuženi.

Ja sam u uvodnoj obrani rekao da se neću braniti tako da svaljujem krivicu na drugoga, poručio je.

Nema nijedne rečenice zbog koje ne bi trebali trpiti kritiku. Dovođenje vijeća u zabludu nije služba pravdi, smatra.

10:22 Cijelo vrijeme se stav protiv gladi i pretjeranih težnji za teritorijem tumači kao da sam htio da ono što držimo istjeramo muslimane i Hrvate. Spis je pun dokaza da je srpska strana prihvatila i sama predlagala zaštitu manjina u republikama koje je europska zajednica posjedovala na recipročnoj osnovi i na pošteni ljudski način, nigdje nema nijednog dokaza da su Srbi htjeli nešto drugo, kaže.

10:18 Kada se radi o Jugoslaviji, naše gorko pristajanje da Hrvatska izađe iz Jugoslavije riječima da se ne trebamo po svaku cijenu boriti da u našoj kući ostanu naši neprijatelji koji su nas u tom stojeću napadali dva puta, tužiteljstvo to predstavlja da smo govorili o domaćin muslimanima, rekao je.

10:16 Kako dalje tužiteljstvo zloupotrebljava i falsificira podatke koje ima kada se ja u skupštini RS borim za prihvaćanje nekog plana i govorim da se ne trebamo boriti za previše teritorije, događa se da se kaže kako ja nisam želio muslimane i Hrvate u državi. Nikad se to nije odnosilo na muslimane i Hrvate koji bi ostali kod nas.

10:13 'Tužiteljstvo kaže da je Karadžić htio etnički čistu Republiku Srpsku. Iako je spis pun dokaza da se tu radilo o pravljenju homogenog teritorija tako što se ne bi uzimala tuđa područja u RS. Karadžić se cijelo vrijeme u parlamentu bosanskih Srba bori protiv gladi za teritorijem'

10:09 Tužiteljstvo neće da predstavi vijeću da su na vlast u BiH u hrvatskom i muslimanskom dijelu na vlast došli saveznici Hitlera. Ako ne predsjednik Tuđman, onda njegovi ministri, rekao je.

10:06 Ono što je postojalo kao namjera bilo je da Srbi ono što imaju i zaštite. Tvrdi se da je Karadžić rekao da neće dozvoliti da funkcionira Alijina država, pa naravno takva država ne može funkcionirati, rekao je Karadžić.

10:02 Tužiteljstvo kaže kako su Srbi zgrabili 65 posto teritorija BiH, kako su Srbi tražili za sebe toliko i pri tom se oslanja na zapisničare tijekom konferencija, kako su oni shvatili, a to ne može potvrditi netko drugi niti ima u papirima da su Srbi tražili toliko, tvrdi Karadžić.

09:55 Ovdje smo čuli mnoštvo optužbi za legitimno postupanje u parlamentarnom životu. Mene tužiteljstvo predstavlja kao autokrata koji drži sve u svojim rukama iako ima dokaze da ja ne zovem ljude iz MUP-a nego oni mene zovu da prijave da ne mogu provesti sporazum, rekao je.

09:50 Izum ovog tužiteljstva je udruženi zločinački pothvat. Bez te grube, neuvjerljive konstrukcije ne bi bilo optužnice, osim za neprosredne počinitelje zločinca. Ako ne vjerujete, naložite im da protiv mene skrpaju neku optužnicu izvan tog pothvata. Ostala bi samo moja dobra djela, prema mom narodu i prema druga dva naroda, tvrdi Karadžić.

09:48 Gospodin Tiger u nedostatku dokaza opredijelio se da ocnjuje moju ličnost. Nazvao me lažovom i mafijaše, rekao je. 

Tužilaštvo bez dokaza očekuje da vijeće zasnuje presudu na onome što tužilaštvo podastire kao dokaze, a satoji se od aluzija, od neobaveznog pričanja, od svjedočenja njihovih zaposlenih ljudi kao stručnjaka, objasnio je.

09:45 Tužilaštvo svojim nastupima vrijeđa te ljude, duboko ih vrijeđa izmišljanjem o udruženom zločinačkom pothvatu, rekao je Karadžić.

'Srbi su najteži narod za lidera jer ne slušaju i nisu ovce da im se može tako nametnuti. Tužilaštvo svojim sablašnim aluzijama bez pravog dokaza pokušava uvesti vijeće u zabludu da iz neobaveznih rečenica izvlači zaključke i da se cijeli slučaj i cijela presuda zasnuje na zaključcima, na osnovu posrednih dokaza to bi bio još jedan izum i jedan novi presedan koji bi bio zapamćen da se toliko traži da se na aluzijama, na zaključivanju umjesto dokaza, donose odluke.

09:42 Od 12 milijuna Srba diljem svijeta najmanje 8 milijuna se protivilo politici koja nas je gurala u rat i obranu osnovnih prava. Tužiteljstvo je pretjeralo tvrdeći kako sam ja govorio da je SDS bila puna idiota. SDS je imao u sebi elitu srpskog naroda, zaključio je.

09:41 Ja nisam imao sobnih razloga da se pravim politikom, imao sam lijepu karijeru i dobro razvijenu socijalnu mrežu, uključujući i velik broj muslimana i Hrvata koji su mi bili i ostali prijatelji. S mojim obrazovanjem mogao sam raditi bilo gdje na svijetu, nisam se kandidirao ni za jednu funkciju. Dakle, zašto sam ja to radio. Ako sam lud vijeće mora razmotriti jesam li odgovoran. Ako je patriotizam izjednačen s ludilom ostavljam vijeću da procijeni postupke tužitelja. Ako sam ja lud je li ludo milijun i pol Srba koji su davali sinove u rovove da brane domove, rekao je.

09:38 Tužilaštvo nije pogriješilo što je učinilo malo, učinilo je previše. U našem sistemu ne bi bilo dopušteno da čini ono što čini na ovom sudu. O čemu se radi, ja znam istinu, tužilaštvo zna istinu. Koga trebamo dovesti u zabludu – vijeće. Ja da sam u vijeću bi se uvrijedio. Toliko kopiladi od rečenica, gdje se uzima dio odgovora od svjedoka i dio pitanja i dobije se 'bastard semantički koji se predstavlja kao činjenica'. Cijenio sam upozorenja Vijeća da ne branim sprski narod, nego da se branim sam, jer srpski narod nije optužen. Ali sprski narod je optužen, rekao je optuženi.

09:33 Od austro-ugarskih procesa nije se dogodilo ništa pogrešno kao rat koji su nam nametnuli i ova suđenja nakon njega, nije toliko pristojnih ljudi, uglavnom Srba osuđeno na takve kazne, i istovremeno oslobođeno toliko neprosrednih zločinaca nad Srbima. Možemo se praviti da nije tako, ali je tako, rekao je Karadžić

09:30 Nakon što je svima poželio dobro jutro Radovan Karadžić počeo je s iznošenjem završne riječi.

Dolazim iz sistema u kojem je 50 godina bilo jasno da ako netko dobije 10 godina zatvora mora da je kriv, jer ni za što se nije dobivalo 10 godina zatvora. Na zapadu je drugačije, Imamo dva sistema koji imaju slične rezultate. Opasno je kad se sretne zapadna pravda i naše sudbine balkanske i tako se nešo dogodilo početkom 20 stoljeća kada je Austro ugarska sudila brojnim Srbima, rekao je na početku Karadžć.
 

Radovan Karadžić brani se sam i danas će odgovoriti tužiteljima koji su prethodna dva dana iznosili završnu riječ.

Nakon što optuženi završni s iznošenjem završne riječio uslijedit će vijećanje sudaca o presudi i kazni.

Podsjetimo, Karadžić je optužen za genocid u Srebrenici, a tereti se ga se i za granatiranje Sarajeva tijekom opsade.

Novinar ga pitao za 15.000 nestalih, a on odgovorio: 'Eno ih, skrivaju se u šumi'

'Časni sude pravda za sve ove žrtve zahtjeva ništa manje od doživotne kazne zatvora', rekao je u utorak tužilac Alan Tiger.

Karadžić je optužen 1995., neposredno poslije rata, a uhićen je 2008. Godinama je bio u bijegu i u srbijanskome glavnom gradu Beogradu prerušen radio kao new-age iscjelitelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene