Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija puna detalja

Bivši britanski vojni šef: 'David Cameron nema muda za borbu protiv IS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef britanskih oružanih snaga okrivio je premijera Davida Camerona za ustanak Islamske države, kazavši da mu je nedostajalo 'muda' da ih vojno uništi u trenutku kada su počeli biti prijetnja.

General Sir David Richards, bivši šef zaposlenicima u obrani, kritizirao je britanskog premijera i otkrio nepoznate detalje razgovora koji su se iza kulisa vodili u britanskoj Vladi. Richards je u svom mišljenju o tome da Cameron nema dovoljno hrabrosti za vojna pitanja imao podršku britanskog šefa tajne službe, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Prvi službeni put Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu" Henry Zeffman Promjene u Britaniji VIDEO Reporter ostao u šoku kad je shvatio tko će biti novi ministar: "Mislim da nisam poblesavio. Još uvijek to probavljam"

Ovaj stav otkriven je u novoj biografiji Camerona koju je napisao vodeći politički biograf Sir Anthony Seldon. Biografija donosi dramatične trenutke svađa u Cemeronovoj Vladi

Još je nekoliko sočnih detalja navedeno u knjizi, a među njima je i podatak da je predsjednik SAD-a Barack Obama jedno vrijeme odbijao primati Cameronove pozive jer su bili posvađani. U britanskom ministarstvu vanjskih poslova, Obamu su podrugljivo zvali 'Spock', po fiktivnom liku iz serijala 'Zvjezdane staze'.

Rekordno visok broj imigranata koji dolaze u Veliku Britaniju

Sheldon u knjizi opisuje kao su se Cameron i general više puta sukobili oko pitanja što učiniti u Libiji i Siriji. Cameron je navodno odbijao jaku vojnu akciju u Siriji kada je kriza uzela maha 2012.

'Da su imali muda napravili bi to... da su napravili ono za što sam se zalagao, ne bi sada imali ovu situaciju s Islamskom državom', zaključio je general.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene