Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezivi letak

Američko najnovije oružje u borbi protiv Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jezivi letak predstavio je Pentagon, a neki stručnjaci doveli su u pitanje njegovu učinkovitost.

Sjedinjene Američke Države izbacile su 60 tisuća jezivih letaka u blizini sirijskog grada Ragga. Na njima su naslikani potencijalni regruti Islamske države koje se ubacuje u stroj za mljevenje mesa.

Radovi, koji su dio kampanje kojom se želi potkopati opsežnu propagandu ekstremista, izbačeni su iz lovca F-15 prošlog tjedna, piše news.com.au. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kod skriva stravičnu prijetnju Najstrašniji video kojeg su analizirali IT stručnjaci Slika nije dostupna Jeza iz tame Prizor prestravio supružnike: Vidite li i vi duha djevojčice kako kleči uz cestu?

'Poruka ovog letka je: ako vas regrutira Daesh, naći ćete se u stroju za mljevenje mesa, a to nije dobro za vaše zdravlje', rekao je glasnogovornik Petagona Steven Warren.

Islamska država u hrvatskom susjedstvu: Trojica uhićenih zbog novačenja

Američki diplomati i generali napominju kako se IS pokazao sposobnim za iskorištavanje društvenih medija i za dolazak do potencijalnih volontera online putem pomoću videa.

 Stručnjaci skeptični

Neki stručnjaci doveli su u pitanje učinkovitost jezivih letaka rekavši da bilo tko tko razmišlja o pridruživanju IS-u to radi zbog ideologije ili prisilno.

'Članovi prve kategorije (ideološki predani) vjerojatno su imuni na ovakvu propagandu, pogotovo ako ju distribuiraju zračne snage koje bombardiraju Raqqau', smatra Faysal Itani koji je dodao kako će se neki pridružiti i zbog financijske nužde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene