Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponosnom tati

8-godišnjakinja dala ideju koja je promijenila tijek istraživanja lijeka protiv raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnja Camilla Lisant, kćer istraživača lijeka protiv raka, dala mu je ideju koja je potpuno promijenila tijek istraživanja.

Otac Camille Lisant iz Manchestera - Michael Lisant, onkolog koji već dugo radi na ovim istraživanjima, pitao je svoju kćer na koji bi način ona liječila rak. Djevojčica je odgovorila da bi pokušala antibioticima, baš kao kada je boli grlo, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

Profesor Lisanti i njegova supruga Federica Sotgia, koja je također dio istraživačkog tima, isprobali su kćerin savjet te bili zapanjeni rezultatima. Pomoću običnih i veoma jeftinih antibiotika, uspjeli su potpuno uništiti stanice raka.

Neki antibiotici sprečavaju stanice da proizvode mitohondrije koje su zapravo motori svake stanice. Matične stanice raka, koje proizvode tumor, često imaju veliki broj mitohondrija.

Mnogi ne znaju da je OVO simptom raka

Tijekom istraživanja koje su proveli, uspjeli su najobičnijim antibioticima, koji su jeftiniji od bilo koje terapije za rak, unište uzorke matičnih stanica raka uzetih sa dojke, gušterače, kože, pluća, mozga i jajnika. Pri tom antibiotici nisu oštetili zdrave stanice.

Profesor Lisant vjeruje da antibiotici mogu postati sigurno i jeftino rješenje za liječenje raka. 'Na početku sam mislio da je naivno rak liječiti antibioticima, ali pokazalo se da je Camilla bila u pravu', kaže ponosni otac i dodao da njegova kćer mašta o tome da postane učiteljica.

Sljedeći je korak testiranje na ljudima, prije svega ženama oboljelima od raka dojke. Kako bi odali priznanje djevojčici koja je i ne znajući dala veliki doprinos ovom istraživanju, njeni roditelji su je imenovali kao autora studije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene