Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima samo 12 godina

Posramila najveće umove: Ostvarila neviđeni rezultat na IQ testu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lydia Sebastian iz Langhama rješavala je Mensin test za vrijeme ljetnih praznika, a nako što je dobila rezultate samu sebe je iznanadila. Ostvarila je najveći mogući postotak bodova na Mensinom testu inteligencije.

12-godišnjakinja iz Velike Britanije postavila je novi rekord u rješavanju IQ testa međunarodne organizacije Mensa kojeg je nazvala 'laganim', a njezini rezultati bolji su od onih koje su ostvarili neki od najvećih umova svih vremena, Albert Einstein i Stephen Hawking.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čitao već sa 9 mjeseci Dječak (2,5) ima IQ 141: Čita, množi do 100, broji do 1000... Slika nije dostupna Primljena u Mensu Sa samo 12 godina ima IQ veći od Einsteina i Hawkinga!

Lydia Sebastian iz Langhama rješavala je Mensin test za vrijeme ljetnih praznika, a nako što je dobila rezultate samu sebe je iznanadila. Ostvarila je najveći mogući postotak bodova na Mensinom testu inteligencije.

MALI GENIJALAC: S 4 godine pročitao je više od 940 knjiga i ima IQ 160

'Test je bio puno lakši nego što sam očekivala', rekla je ova 12-godišnjakinja koja je pokorila najstarije društvo intelektualaca čije članstvo imaju samo oni koji test riješe sa 89% uspjeha i više.

Prosjek bodova je 100, stoga svi koji test riješe sa uspjehom većim od 132 (stupanj inteligencije) zavrijeđuju ući u kljub 'najinteligentnijih'.

Lydia koja je tek započela s drugim razredom srednje škole u Colcher County u Britaniji rješavala je testove koji ocijenjuju jezične sposobnosti i logičko razmišljanje, a prilikom polaganja ispita bila je najmlađa osoba koja ga polaže u tom trenutku.

Njezin je otac kazao kako su ga preplavile emocije kada je saznao da je njegova kćer ostvarila najveći mogući broj bodova (100%) te kazao kako je pristupanje testu bila njezina najveća želja posljednjih nekoliko godina.

Iako nije najmlađa članica britanskog ogranka Mense, najmlađi član ima samo dvije i pol godine, Lydia Sebastian je ime koje vrijedi upamtiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene