Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mourinho: Nije me briga što će Abramovič

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roman Abramovič čini se, ozbiljno traži novog trenera, a Jose Mourinho mu poručuje kako ga nije briga jer će tako zaraditi milijune i brzo naći novi klub.

The Sun piše da je Jose Morinho jučer navečer Abramoviću rekao: "Baš me briga hoćeš li me 'šutnuti'. Ako klub tako odluči, to je dio igre. Ja ću dobiti milijun funti, a za nekoliko mjeseci i novi klub". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na Mourinhov odlazak Slika nije dostupna Mourinho: Više nisam najbolji


"If that happens, I will be a millionaire and I will get another club a couple of months later. I cannot win every week, every year. But I have family, my kids are healthy, I have a lot of friends, I have a good life - pressure of what? I put myself under pressure, just like I did when playing three against three in the street as a kid. I like to win - but pressure? No way."

Portugalac, naime, ima ugovor na još tri godine, pa bi mu u slučaju da ga otpuste morali isplatiti odštetu.

Mourinhove izjave stižu nedugo nakon što je Abramović kontaktirao trenera Portsmoutha Avrama Granta, koji je očito joč jedan od kandidata za Mourinhova nasljednika, a kojeg je Rus već ranije želio angažirati kao osobnog trenera Andrija Ševčenka.

No, to se nije svidjelo Mourinhu koji je inzistirao na tome da samo on može birati pomoćnike i ako ne bude tako, čak je prijetio i odlaskom. 

Mourinho je bio uvjeren da Abramovič Granta želi postaviti na mjesto pomoćnog trenera, umjesto Steva Clarka. Rus je pak tvrdio da mu to nije namjera, no sada je odlučio Granta uključiti u momčad, svidjelo se to Mourinhu ili ne. Još uvijek je ljut na Portugalca zbog kritika uprave i izjava da nije bio u mogućnosti kupiti nove igrače. 

"Roman je još ljut na Mourinha i ne zna hoće li ga ostaviti na trenerskoj klupi iduće sezone. Jose bi trebao stvari sagledati i iz Romanovog kuta ako žele dugogodišnju suradnju. Roman želi Granta i Mourinho to mora shvatiti", rekao je izvor blizak Abramoviču. 

Mourinho pak kaže da će otići jedino ako ga otpuste. 

"Nisam pod pritiskom da nešto moram osvojiti. Jedini pritisak je onaj koji ja sam sebi stvaram. Ne prihvaćam pritisak od drugih ljudi i ne padam u depresiju. Zbog čega? Imam divnu obitelj, djeca su mi zdrava, imam puno prijatelja, sve u svemu, dobar život. Da, volim pobjeđivati, ali pritisak...? Nema šanse....",  rekao je Portugalac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene