Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chelsea i Arsenal čekaju kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sramotne tučnjave među igračima dvaju londonskih klubova, Chelseaja i Arsenala (2:1), na nedjeljnom finalu Liga kupa odigranom na Millenium stadionu u Cardiffu, čekaju se kazne koje će im izreći FA.

Arsenal je postao prvi klub u povijesti engleskog nogometa kojemu su na jednoj utakmici isključena dva igrača, kapetan Kolo Toure i Emmanuel Adebayor, dok je Chelseaju pocrvenio John Obi Mikel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Chelsea - Arsenal 2:1 Slika nije dostupna Barcelona, Chelsea i Arsenal u Maksimiru

Otkako je u Engleskoj, u sezoni 1960/61. utemeljeno natjecanje za Liga kup, u 46 finalnih susreta do sada su bila isključena samo trojica igrača, a u ovom londonskom finalu ta je brojka u samo dvije minute bila udvostručena.

Engleski su mediji uz ove statističke podatke objavili još jedan: otkako je u rujnu 1996. godine trener Topnika postao Francuz Arsene Wenger do sada je zbog raznih prekršaja 68 arsenalovaca prije kraja utakmice moralo napustiti teren, a do sada su u ovoj sezoni petorica isključena iz igre.

U ovom finalu Liga kupa sudac Howard Webb pokazao je, uz tri crvena, još 7 žutih kartona jer je utakmica bila iznimno gruba. U ponedjeljak su sve novine u Londonu osvanule s naslovnicama na kojima je slika onesviještenog kapetana Chelseaja Johna Terryja, koji je zadobio potres mozga nakon što je Arsenalov igrač, Abou Diaby, umjesto lopte kopačkom pogodio njegovu glavu.

U Chelseaju su zadovoljni što je njihova iskusna momčad osvojila prvi trofej u ovoj sezoni, i to zasluženo, jer Arsenalovi mladi igrači, mahom 20-godišnjaci, koji mnogo obečavaju još trebaju dosta toga naučiti da bi počeli pobjeđivati u ovako važnim utakmicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene