Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća istraga USKOK-a

Zdravko Mamić: Nisam više izvršni predsjednik GNK Dinamo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, novinarima se obratio u prostorijama kluba.

13:28 Mamić je najavio na kraju da će Dinamo svih narednih deset godina biti prvak Hrvatske.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

13:26 Za sve ove postupke nema nikakvih posljedica i nema društvene kritike, upozorava Prodanović.

13:25 Prodanović je isto tako naglasio slučajeve zastrašivanja svjedoka i da im isti svjedoci u istrazi dolaze potreseni. "Ovo je jedna apsolutno zatrovana scena i ovako kako se vode postupci, mi zapravo ne možemo garantirati poštivanje prava", ističe Prodanović.

13:20 Nakon odvjetnice Sloković riječ je preuzeo odvjetnik Čedo Prodanović te je naglasio da je situacija u Hrvatskoj takva da se ne rađa simpatija za ljude protiv kojih se pokreće politički progon, te je u tom smislu spomenuo i Ivu Sanadera, odnosno sudske postupke protiv njega.

"Uskok ide u postupke na način da apsolutno postoji kaznena odgovornost, bez provjere najosnovijih stvari", ističe Prodanović.

13:16 Mamićeva odvjetnica nadalje je navela kako su brojnim svjedocima prijašnjih istraga istražitelji prijetili podizanjem kaznenog postupka te da su se isti svjedoci obratili odvjetničkom timu Zdravka Mamića.

13:12 Sloković je upozorila i na suradnju između Porezne uprave i Državnog odvjetništva te poručila da bi Porezna uprava trebala biti samostalna, a ne biti produžena ruka DORH-a.

13:09 Nakon Zdravka Mamića riječ je preuzela njegova odvjetnica Jadranka Sloković i govorila o najnovijoj istrazi Uskoka protiv braće Mamić i drugih.

"Taj se postupak provodi na način koji nas podsjeća na slučaj Sanader. Nismo vidjeli dokaze koji bi potvrdili teze postupka", rekla je Sloković i dodala da se odvjetnički tim sprema na ozbiljnu borbu.

13:06 "Ja često kad si želim objasniti neke stvari ovdje, mislim da je riječ o skrivenoj kameri", kaže Mamić. "Ugrožena su sva moja ljudska, moralna i građanska prava, mene i moje obitelji", dodaje.

13:03 Mamić je pričao o mnoštvu diskrepancija oko jamčevina i novca koji je uplaćivan za njegove jamčevine i problemima oko toga.

13:00 "Ako je presumpcija ista za sve građane svijeta, onda smo mi svi ovdje čisti kao papa Franjo", istaknuo je Mamić.

12:57 "Ako je netko kriv, pravda i zakon su za sve isti", istaknuo je Mamić te ponovio da se posljednjih 6 godina radila hajka na jednu obitelj - njegovu.

Ponovio je da je već dvaput bio u zatvoru te da je tek u procesu istrage, no svako toliko u zatvoru, zbog osnovanih sumnji. "No, takav zakon je za sve. Ali jasno je da se tu radi o jednom političkom obračunu s obitelji Mamić i Dinamom", rekao je.

12:54 "Politika je od 2009. godine odlučila ili uništiti Dinamo ili obitelj Mamić", nasatavio je. Za to su bila dva okidača, rekao je Mamić.

"Gospodin Ivo Josipović je bio vijesnik dolaska Vlade 2011. i on je najavio njihovu platformu i rekao u Los Angelesu da tamo u hrvatskoj u nogometu postoji mala mafija", istaknuo je Mamić.

Drugi okidač bio je bivši ministar sporta Željko Jovanović te je Mamić spomenuo vlastito privođenje zbog govora mržnje.

12:50 Sad već bivši izvršni predsjednik Dinama, zaključio je kako je za njegovo vrijeme klub očišćen od dugova, sudskih postupaka i da mu je obnovljena infrastruktura.

12:44 Mamić je nakon izjave da više nije izvršni predsjednik počeo govoriti o povijesti kluba, ali i sudskih procesa i istraga na kraju kojih se pokazalo da nitko nije bio kriv te da je sve bilo po zakonu. Pričao je o tome kako je došao u klub i spasio ga zajedno s predsjednikom kluba Mirkom Barišićem.

"Svi su digli ruke od kluba osim dragog Boga", dodao je Mamić.

12:38 "Htio bi izvjetistiti javnost da od danas više nisam izvršni predsjednik GNK Dinamo", poručio je Zdravko Mamić. "Od danas sam savjetnik kluba", rekao je.

12:35 Pitanja novinarima neće biti dozvoljena.

12:34 Zdravko Mamić se na pressici pojavio u društvo odvjetnika Čede Prodanovića i Jadranke Sloković.

12:20 - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić se novinarima obraća u prostorijama kluba. Njegov brat, trener Zoran Mamić, prema neslužbenim informacijama, također je osumnjičen i u posljednjoj istrazi.

Osim braće Mamić trećom istragom zbog izvlačenja novca iz Dinama su, kako se doznaje, obuhvaćeni Zdravkov sin Mario, bivši glavni direktor i član uprave Dinama Damir Vrbanović te poduzetnici Igor Krota i Sandro Stipančić. Jedini "novi osumnjičenik" koji se nije spominjao u ranijim istragama je menadžer Nikki Vuksan.

Kako se svi, osim Vuksana, uz jamčevine već brane sa slobode Uskok nije tražio istražni zatvor za osumnjičene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene