Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suradnji s romskom zajednicom

Zaklada Ana Rukavina održala akciju upisa u registar u zagrebačkom naselju Jelkovec

Marija Stapar Zrile, Zaklada Ana Rukavina (Foto: Dnevnik.hr)
Marija Stapar Zrile, Zaklada Ana Rukavina (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marija Stapar Zrile, Zaklada Ana Rukavina (Foto: Dnevnik.hr) Marija Stapar Zrile, Zaklada Ana Rukavina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Marija Stapar Zrile, Zaklada Ana Rukavina, i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Zaklada Ana Rukavina zajedno s Vijećem romske nacionale manjine Grada Zagreba u Jelkovcu održava akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Od 18 sati ovdje traje upis u Hrvatski registar. Dosad se upisati došlo 36 osoba. Organizatori ističu da je poseban naglasak ove akcije na pomoći oboljeloj djeci romskog podrijetla koja traže svog podudarnog darivatelja koštane srži, budući da se on lakše pronalazi među istom etničkom skupinom.

Pročitajte i ovo Darivanje krvnih matičnih stanica dobrovoljni darivatelji "Lijek je u nama": Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u registar Georg Baetzing U Njemačkoj Katolička crkva namjerava se obračunati s prošlošću: "Dužni smo to ljudima koji su deportirani i ubijeni"

U Hrvatski registar upisano je 60.250 građana, otkrila je Marija Stapar Zrile iz Zaklade Ana Rukavina. "To je super brojka za tako malu državu. Hrvatska je 11. u svijetu po broju upisanih darivatelja krvotvornih matičnih stanica", istaknula je.

Stapar je dodala da je akcija organizirana za romsku manjinu, kako bi se privukao njihov što veći broj.

Upis u registar prvi je korak za pomoć teško oboljelima od akutnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Zato iz Zaklade pozivaju sve da se u registar i upišu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene