Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Povijesno finale"

Vučić čestitao osvajačima medalja na Mundijalu: "Francuskim reprezentativcima želim mnogo uspjeha na idućim natjecanjima"

Aleksandar Vučić (Foto: Pixell)
Aleksandar Vučić (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Nova titula Novaka Đokovića u Wimbledonu zasjenila je u većini beogradskih medija moskovsko finale Svjetskog prvenstva u nogometu, u kojem je Francuska slavila 4-2 protiv reprezentacije Hrvatske, ali su ocjene da je odigrano "povijesno finale" Mundijala te da je "hrabra Hrvatska pala u borbi za titulu".

"Francuzi novi vladari Planete - senzacionalno finale Mundijala: Trikolori slomili odlične Hrvate u ludom meču!", piše portal lista Kurir.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade

Večernje novosti konstatiraju kako "vatreni" nisu mogli nadmašiti sami sebe: "Hrvatska nije napravila senzaciju - Francuska je prvak svijeta!"

Blic ocjenjuje da je odigrano "povijesno finale Mundijala", uz naslov "Francuska prvak svijeta, hrabra Hrvatska pala u borbi za titulu!".

Ocjenjujući tijek utakmice beogradski mediji manje-više izravno navode kako konačan rezultat nije i stvarna slika i omjer snaga u finalnoj utakmici.

"Tužan kraj hrvatskog sna – Francuska je prvak svijeta!", ocjenjuje portal B92, navodeći da je "Hrvatska bila bolji rival tijekom većeg dijela susreta", ali su "Francuzi, za razliku od rivala, iskoristili svoje šanse i uz malo sreće pobijedili u najvećoj utakmici u svijetu nogometa".

"Na kraju, 'Galski pijetlovi' su bolje iskoristili svoje šanse i, uz dozu sreće, u svom trećem finalu svjetskih prvenstava stigli do druge titule, prve poslije točno dva desetljeća", ocjenjuju beogradski mediji.

"Stali na korak do sna"

Mađu ostalim B92 navodi kako su "Vatreni stali na korak do sna, ali su uspjeli napraviti novi najbolji rezultat u povijesti", nadmašivši broncu s Mundijala u Francuskoj '98, kada su ih upravo domaćini zaustavili u polufinalu" pa su potom osvojili broncu.

"Jedno je bilo pobijediti Australiju (2:1), Peru (1:0), pa i načetu Argentinu (4:3), jedno je rastužiti u nokaut fazi Urugvaj (2:0) i razigranu Belgiju (1:0), a nešto sasvim drugo je bilo igrati s ekipom izbornika Zlatka Dalića", ocjenjuje Blic.

Portal tog lista ukazuje kako je do 52. minute Francuska imala "samo jedan šut u okvir gola, a vodila je sa 2:1", dok su "Vatreni igrali kao u transu, ne mareći mnogo što su rivali poveli autogolom (Mandžukića u 18. minuti)".

Radio-televizija Srbije (RTS) navodi kako su "trikolori", uz puno sreće u prvom poluvremenu, u Moskvi ponovili podvig iz 1998. godine, jer se Francuska "poslije 20 godina ponovno popela na krov svijeta u jednoj veoma zanimljivoj i specifičnoj utakmici".

Srbijanski javni RTV servis naglašava kako je Hrvatska samim plasmanom u finale "ostvarila najveći uspjeh u povijesti".

Vučić čestitao državnicima

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić uputio je večeras čestitke šefovima država i vlada, osvajača zlatnog, srebrnog i brončanog odličja na Mundijalu - francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu, hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i belgijskom premijeru Charlesu Michelu.

"Osvajanje Mundijala predstavlja najveći uspjeh svake nogometne reprezentacije, a vaša je, svojom igrom i požrtvovnošću, pokazala da je ove godine najbolja. Francuskim reprezentativcima želim mnogo uspjeha i na idućim takmičenjima“, poručio je Vučić u poruci francuskom predsjedniku.

Vučić je uputio čestitku predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović za vicešampionsku titulu hrvatskog tima na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, a čestitke iz ureda srbijanskog šefa države upućene su i belgijskom kralju Philipu te premijeru Charlesu Michelu za osvajanje brončane medalje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene